Kirjoitettu 28.3.2024

Valtionvarainministeri Purra Kuopiossa 6.4.2024

Valtionvarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tavattavissa Kuopion torilla lauantaina 6.4.2024 klo 13.30 – 14.00.
Tapahtumassa mukana myös Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat Nanna Väätäinen Kuopiosta, Arto Luukkanen, Vilhem Junnila ja Mauri Peltokangas sekä puoluesihteeri Harri Vuorenpää
Tervetuloa !

 

 

Kirjoitettu 26.3.2024

Piirin kevätkokous

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin kevätkokous 4.5.2024 klo 14.00 alkaen Leppävirralla Kukka- ja Hautauspalvelu Tirkkosen juhlasalissa, osoitteessa Kievarinḱatu 11.
Ruokailu klo 13.00.
Koollekutsujana hallitus.
Tervetuloa !

Kirjoitettu 8.1.2024

Piirin järjestäytymisuutisia

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri on järjestäytynyt 7.1.2024.
– Puheenjohtaja: Henri Uljonen
– 1. varapuheenjohtaja: Anne Kekkonen
– 2. varapuheenjohtaja: Vesa Niskanen
– Piirisihteeri: Hannu Ronni
– Taloudenhoitaja: Taina Klemelä
Lisäksi kokous valitsi työvaliokuntaan jäseneksi Pave Hirvosen.
Toivotamme valituille onnea tehtävissään.
Kirjoitettu 23.9.2017

Laura Huhtasaari nimitetty Perussuomalaisten Presidenttiehdokkaaksi

Laura Huhtasaari on tänään 23.9.2017 puoluevaltuuston kokouksessa nimitetty Perussuomalaiset rp: presidenttiehdokkaaksi.
Tässä Lauran linjapuhe :

Arvoisat perussuomalaiset!

Haluan kiittää luottamuksestanne ja tästä suuresta kunniasta olla ehdokkaana Suomen tasavallan presidentiksi aikana, jolloin Suomi täyttää sata vuotta. Teen parhaani, jotta voin palvella perussuomalaista liikettämme ja isänmaatamme.

Arvoisat kuulijat, paikalla olevat median edustajat, rakkaat suomalaiset.

Isäni teki vientikauppaa metsäteollisuuden palveluksessa noin 30 vuotta. Muistan hänen usein sanoneen: ”Suomi elää metsästä.” Viimeaikaisten tapahtumien myötä huomaamme olevamme tilanteessa, jossa meidän pitää käydä kysymässä Brysselistä: ”Saammeko elää metsästä?” Tämän kysymyksen äärelle jouduimme äsken, kun kaukana täältä tehtiin Suomen metsäteollisuuden kannalta kriittistä päätöstä metsien hiilinielujen laskentavasta.

Kuvaavaa on, että me Suomessa emme pysty päättämään edes taloudellemme kaikkein kriittisimmistä asioista. Vaikka nyt pahimmalta vältyttiinkin, aina ei käy näin.

Pariisin ilmastosopimuksen EU-sovellutus on Suomelle katastrofaalinen. Sopimuksessa ei sanallakaan mainita mitä sopimus maksaa tavalliselle ihmiselle. Palkalla ei tule toimeen. Ajaudutaan enenevässä määrin yhteiskunnan tukiluukulle. Omillaan sinnittelevä suomalaiset joutuvat kustantamaan perheensä lisäksi myös kasvavan tukiluukulle päätyvien joukon.

Liikkumiseen ja asumiseen kohdistuvien ympäristöverojen korotusten seuraus on uskallettava sanoa ääneen. Suomalainen työ on uskallettava laittaa etusijalle.

Suomen historiasta tiedämme, mitä on elää vieraan vallan alla. Vihervasemmisto on saanut EU:n liittovaltiosta uuden toteemin Neuvostoliiton tilalle.

Vihreät liputtaa avoimesti ja kritiikittä EU:n liittovaltion puolesta. Myös muut puolueet hivuttavat maatamme vähitellen kohti liittovaltiota, vaikkeivät asiaa ääneen sano.

EU on vienyt meiltä rajavalvonnan ja oman valuutan. Kaiken huipuksi olemme iso nettomaksaja, joka kantaa muiden euromaiden taloussotkuja hartioillaan.

Liittovaltio etenee väjäämättä askel kerrallaan. Vähä vähältä EU romuttaa oikeutemme päättää itse. Suomen on johdonmukaisesti puolustettava läheisyysperiaatetta, suomeksi sanottuna: oma tupa oma lupa.

Haluan päätösvallan takaisin Brysselistä.

Rajavalvonta ei tarkoita sulkeutumista. Papereita voi ja pitää pyytää. Henkilöllisyyden tarkistaminen ei tee mistään paikasta itseensä käpertynyttä Pohjois-Koreaa, päinvastoin.

Hyvät kuulijat,

Haluan haastaa maamme nykyisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan.

EU on kyvytön estämään hallitsematonta, laajamittaista muuttoliikettä. Jostain syystä tämän asian toteaminen ääneen on radikaalia, vaikka sen ei pitäisi olla. Järjettömyyksien kyseenalaistamisen pitäisi kuulua normaaliin politiikkaan.

Suomi on meille maailman tärkein maa. Miksi meidän pitäisi maahanmuutossa ja monikulttuurisuudessa käydä läpi sama erämaavaellus kuin Ruotsin?

Suomalaiset ovat huolissaan sananvapaudesta. Se, että on eri mieltä, ei tarkoita, ettei puhuisi totta. Se, että on eri mieltä, ei oikeuta vihapuhe-syytöksiä. Yksi vallankäytön muoto on syyttää vihapuheesta, jotta ei tarvitse argumentoida.

Jos sanojen varominen muodostuu yleiseksi tavaksi, sananvapaus on käytännössä mennyttä. Ja jos meillä ei ole sananvapautta, on hyvin vaikeaa pitää kiinni muistakaan vapauksista.

Hallinto, joka yrittää kieltää kansalaisiaan moittimasta toimiaan, tietää itsekin toimivansa väärin. Juuri nyt Suomessa tarvitaan sananvapautta enemmän kuin pitkään aikaan.

Haluan suomalaisille jälleen oikeuden puhua.

Suomen ei tule hyväksyä pakollista taakanjakomekanismia maahanmuutossa. Schengen on aikansa elänyt. Schengen pitäisi lopettaa.

Jos rajavalvontaa ei ole rajoilla, valvonta lisääntyy rajojen sisällä. Pariisissa on konepistoolimies metroasemalla, Helsingin Kampissakin heitä on jo nähty. Kun esteitä ei ole valtion rajoilla, esteet siirtyvät ostoskeskusten, kirkkojen, koulujen ja lopulta kotiemme eteen.

Aiemmin vapaata liikkuvuutta vahvasti ajaneiden Saksan ja Ranskan mielestä sisärajavalvonta on sittenkin hyvä idea. He ovat pyytäneet EU:lta oikeutta pitkäkestoisiin rajatarkastuksiin.

Supon mukaan Suomeen on juurtunut jihadistinen alamaailma. Radikaali-islamistiset järjestöt elävät omien normiensa ja sääntöjensä mukaan lain ulkopuolella.

Näin sen ei tarvitsisi olla.

Haluan turvallisen Suomen takaisin.

Ulkopolitiikassa Suomen yleislinja tulee olla, että pysymme suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Meidän tulee säilyttää vahva kansallinen puolustuksemme.

Suomen pitää ajatella ennen muuta Suomen kansallista etua ja jatkuvasti ponnistella viennin eteen. Suomen ei tule hyväksyä epäsuotuisia kansainvälisiä sopimuksia. Rajojen valvonta ja itsemääräämisoikeuden ylläpitäminen ovat imagoa tärkeämpiä. Tämä pitäisi olla kaikille itsestään selvää.

Presidentti Trump sanoi puheessaan, että kaikkien johtajien on aina palveltava omaa kansaansa, ja että kansallisvaltio on keino ihmisten elämän parantamiseen. Vakaiden, vahvojen ja demokraattisten kansallisvaltioiden on hyvä tehdä yhteistyötä globaalilla tasolla.

++

Kuten tiedämme Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan päätehtävät ovat itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden takaaminen, poliittisen järjestelmän ja yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaaminen sekä ennen kaikkea kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden varmistaminen.

Hyvät kuulijat,

Luommeko me turvallisuutta, jos luovumme pala palalta itsenäisyydestämme?

Millä tavoin kymmenien tuhansien tuntemattomien henkilöiden maahan päästäminen edistää maamme puolustusta?

Millä tavoin vaatimukset kritiikin vaientamisesta auttavat poliittisen järjestelmämme toimivuutta?

Millä tavoin, ja millä perusteella muka siirtolaisvirroista aiheutuneet valtavat kustannukset eivät olisi tavallisten suomalaisten lompakoista pois?

Lopuksi,

Kun kehitys menee huonompaan suuntaan, on syytä pysähtyä ja katsoa, mitä on tehty ja miten tilanne voidaan korjata.

Perussuomalaiset ei aio muuttua hegemoniaan sopivaksi. Me pidämme ääntä asioista, joista muut mieluummin vaikenevat.

Me luotamme suomalaisiin. Me uskomme suomalaiseen tarinaan. Suomalaisuus kantaa yli sukupolvien ketjun. Muut ovat tehneet osansa, tehdään mekin omamme.

Suomi takaisin!

Kiitos.

Kirjoitettu 10.9.2017

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin Facebook -sivu on muuttunut

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin Facebook-sivu on uusittu.
Uusi sivu löytyy nyt täältä:
https://www.facebook.com/PerussuomalaisetPohjoisSavo/
Tervetuloa tutustumaan!
Kirjoitettu 1.6.2017

Pauli Ruotsalaisesta kunniapuheenjohtaja

Tervossa 30.5.2017

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry:n Kevätkokouksessa.

Pauli Ruotsalaisesta Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin kunniapuheenjohtaja

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry kokoontui sääntömääräiseen kevätkokoukseen 30.5.2017 Tervon
Lohimaassa. Kokouksessa päätettiin nimittää pitkäaikainen puolueveteraani, piirin entinen puheenjohtaja
Pauli Ruotsalainen, kunniapuheenjohtajaksi. Kyseinen nimitys on ensimmäinen laatuaan
piiriyhdistyksessämme.

Pauli Ruotsalaisen työ Perussuomalaisten ja Suomen hyväksi kantaa vuosikymmenten taakse. Hän on ollut
mukana puolueessamme sen perustamisesta alkaen, ollen rakentamassa vankkaa perustaa meille kaikille
mukana oleville jäsenille. Hänen kykynsä toimia järjestössämme on huomioitu läpi Suomen, aina
puoluejohtoa myöten. Puoleemme toimijoihin Pauli Ruotsalaisella on ollut aina lämpimät suhteet.

Tällä huomionosoituksella me nykyiset piirin aktiiviset toimijat haluamme kiittää Paulia hänen työstään ja
kannustaa olemaan aktiivisesti mukana taustajoukoissamme. Kunniapuheenjohtajia voi olla vain yksi
kerrallaan.

Kiitos Paulille!

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry

 

Lisätietoja:

Jani Kolehmainen
puheenjohtaja
Puh: 050 58 71 320
kolehmainenjani@nullgmail.com

Kirjoitettu 22.5.2017

Onnea Kuopio-Karttulaan Riuttalalle

Onnea Kuopio-Karttula ja Riuttala!

Maakuntahallitus on hyväksynyt Riuttalan museoalueen kehittämishankkeen. Hankkeen rahoituskehys enintään 110 750 €. Tukea myönnetään Pohjois-Savon kehittämisrahastosta enintään 88 600 €. Tukiprosentti hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista on enintään 80 %. Korkean tukitason perusteena on hankkeen alueellinen merkittävyys.

Tässä on kyseessä uniikki kulttuurihistoriallinen kohde, jonkalaista ei ole muualla Suomessa eikä muualla Pohjoismaissa. Riuttalan museoalueen kehittäminen linkittyy olennaisesti Suomi 100 -juhlavuoteen ja sen konkreettiseen esilletuomiseen Pohjois-Savon osalta.

Kiitokset erityisesti hankkeen taustajoukoissa periksiantamatonta taustatyötä tehneille perussuomalaisille, tukisäätiön edustajiston puheenjohtajalle Pauli Ruotsalaiselle sekä Risto Lappalaiselle, Paavo Antikaiselle, Minna Reijoselle ja muille Riuttalan taustavoimille!

Kirjoitettu 14.4.2017

Katsaus kuntavaaleihin

Puheenjohtajan tervehdys – Katsaus kuntavaaleihin

 

Kunnallisvaalit on käyty ja äänet laskettu. Tuloksissa näkyy puolueemme hallitusvastuun taakka. Monet äänestäjämme jäivät epätietoisuuteen tekemistämme ratkaisuista Suomen työllisyyden parantamiseksi. Siitä saamme kiittää lehdistön ja median harjoittamaa uutisointia ja oppositiopuolueitten harjoittamaa epätotuuksien viljelemistä.

Kenttä teki varmasti kaiken voitavansa ja siitä suuri kiitos Teille kaikille! Tällä kertaa se riitti äänimäärissä 5. sijaan. Mutta valtuutettujen lukumäärässä olemme maakuntamme neljänsiä. Se on olosuhteet huomioiden hyvä saavutus. Nyt meidän on tärkeintä neuvotella maksimaalinen tulos jokaisessa kunnassa. Siten perussuomalaisten kannattajat saavat äänensä kuuluviin kauttamme. Meitä todellakin tarvitaan, sillä kunnat ovat suuressa mullistuksessa sote- ja maakuntauudistuksessa.

Perussuomalaiset tarvittiin maamme hallitukseen, jotta 10-vuotinen lama taittuisi, jotta julkisen sektorin rakenteet tervehtyisivät, meitä tarvitaan jokaisen kunnan päättäviin elimiin, jotta sama positiivinen tekemisen vire ja kaiku paremmasta välittyy myös kuntiimme! Ollaan ylpeitä tässä tilanteessa puolustustaisteluna saavuttamastamme tuloksesta, ollaan ylpeitä Perussuomalaisuudestamme, mennään yhdessä piirin kevätkokoukseen ja Jyväskylän puoluekokoukseen. Tästä yhteinen nousumme alkaa.

 

Terveisin Jani Kolehmainen

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja

Kirjoitettu 10.4.2017

Kiitos äänestäjillemme!

Kirjoitettu 3.4.2017

POHJOIS-SAVON EHDOKKAAT

POHJOIS-SAVON EHDOKASESITTELYT

Valitse kunta

Kirjoitettu 3.3.2017

Suurkiitokset! – Ehdokashaku onnistui!

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri kiittää kaikkia uusia ja entisiä ehdokkaita sekä paikallisyhdistysväkeä erinomaisen uutterasta ja periksiantamattomasta vaalityöstä ehdokasrekrytointivaiheessa. Ehdokashaku onnistui ja Perussuomalaiset rp. puolustaa vahvasti asemaansa Kuntavaaleissa 2017 Pohjois-Savossa.

Kunnissa listautuneet kuntavaaliehdokkaat jalkautuvat pian vaalikentille.

Tule tapaamaan hyviä perussuomalaisia ehdokkaita kuntasi vaalitapahtumiin!

PERUSSUOMALAISTEN POHJOIS-SAVON PIIRIN KUNTAVAALIEHDOKKAAT

Kirjoitettu 28.2.2017

Puoluesihteeri kuittaa ja kiittää!

Lehdistötiedote
Helsinki 28.2.2017
Julkaisuvapaa heti

PS: n Slunga-Poutsalo:

Uskomaton suoritus kovan paineen alla

Perussuomalainen kenttä näytti taas, että median ja kisakumppaneidemme harjoittamalla mustamaalaamisella ei perussuomalaisia nujerreta, päinvastoin. Tämän totuuden vahvistavat ehdokasluvut. Noin yhdeksäskymmenessä kunnassa saimme enemmän ehdokkaita kuin edellisissä kuntavaaleissa. Kolmessakymmenessä kunnassa on sama ehdokasmäärä kuin viimeksi. Yli 3 800 arjenosaajaa on perussuomalaisten kuntavaalilistoilla, kehaisi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Jälleen aktiivimme osoittivat, että me olemme gallupväitteistä huolimatta tukevasti neljän suurimman puolueen joukossa.

– Ehdokkaidemme laatu eri alojen arjen osaajina on timantin kovaa. Kuntalaiset voivat luottavaisin mielin äänestää puolestapuhujansa valtuustoihin perussuomalaisten ehdokaslistoilta.

– Kiitän kenttäväkeämme uskomattomasta suorituksesta. Työtänne yritettiin monin paikoin häiritä poikkeuksellisen kovilla hyökkäyksillä. Vetosimme aikaisemmin kaikkiin puolueisiin vaalirauhan puolesta. Turhaan. Uudistamme nyt vaalirauhavetoomuksen.

– Kaikille ehdokkaillemme toivotan rohkeatta tarttua omien kuntienne epäkohtien korjaamiseen. Jokainen teistä on arjen ammattilainen. Korjataan yhdessä politiikka ehjäksi ja puolustetaan eturintamassa suomalaisia, suomalaista työtä ja yrittämistä. Hetki vedetään henkeä ja sitten edetään kovalla sekä määrätietoisella jalkatyöllä kohti kuntavaalivoittoa, rohkaisi Slunga-Poutsalo.

Kirjoitettu 15.2.2017

Lähde ehdokkaaksi -Liisakin lähtee!

Liisa Salmi -jäsennumero 611 – lähtee ehdokkaaksi Pielavedellä.

Lähde Sinäkin Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi!

Kirjoitettu 15.1.2017

Ehdolle! Kuntavaalit 2017!

Ehdolle! Kuntavaalit 2017!

Seuraavat kuntavaalit järjestetään koko maassa 9.4.2017. Oletko kiinnostunut vaikuttamaan oman kotikuntasi asioihin? Juuri sinä voit olla kuntapäättäjä, ilmoittaudu ehdolle!

Kuinka toimitaan

Ehdokkuutta on mahdollista hakea puolueen sähköisen vaalityökalun avulla. Kun sinut on hyväksytty ehdokkaaksi, voit vaalityökalun avulla muokata ehdokastietojasi myös itse.

Vaihtoehtoisesti voit myös pyytää, että oman kuntasi tai alueesi paikallisyhdistys on yhteydessä sinuun. Oman alueesi paikallisyhdistys ottaa sinuun ilmoittautumisen jälkeen yhteyttä ja sopii mahdollisen ehdokashaastattelun järjestämisestä.

Linkki ehdokassivustoon, jossa tarkemmat ohjeet:

EHDOLLE! – KUNTAVAALIT 2017

Tervetuloa ehdokkaaksi!

Voit olla yhteydessä suoraan oman kuntasi tai alueesi paikallisyhdistyksen avainhenkilöihin. Kaikissa sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa auttaa tukipalvelumme: tuki at perussuomalaiset.fi.

Kirjoitettu 15.1.2017

Tule mukaan toimintaan – Kiinnostaako ehdokkuus?

Perusuomalaisten Pohjois-Savon piiri ja piirin paikallisyhdistykset käynnistävät kevätkauden toimintaa ja suuntaavat katseet kohti tulevia haasteita. Jatkamme kuntavaalityötä piirin jäsenkunnissa. Ota yhteyttä oman kuntasi vaalipäällikköön tai tuttuun valtuutettuun. Voit ilmoittautua ehdokkaaksi myös sähköisesti täyttämällä ehdokasilmoittautumisen verkossa.

Keitä perussuomalaiset ovat? Mistä heidät löytää? Seuraa meitä verkossa! Löydät perussuomalaisia kanssa-ajattelijoita Facebookista, Twitteristä sekä lukemattomista blogeista. Ota yhteyttä oman kotikuntasi perussuomalaisiin aktiiveihin. He todella kuuntelevat Sinua ja uskaltavat ajaa asiaasi eteenpäin.

Perussuomalaisten postituslistalle voit liittyä täältä >

http://peruseuro.fi/tiedotteet/

Yllättikö kenties uutisnälkä? Seuraa perussuomalaisia uutisia täältä >

https://www.suomenuutiset.fi/

 

Oletko nuori, nainen tai äijä? Sinulle löytyy yhdistys!

Oletko 15-35-vuotias itsenäisesti ajatteleva? Haluatko muuttaa Suomea? Liity samanmielisten muutosvoimien joukkoon – Perussuomalaisiin Nuoriin. Heitä on jo yli 2200 ja jäsenmäärä kasvaa kohisten. Lue lisää niin ymmärrät, miksi >

http://www.ps-nuoret.fi/

Tiesitkö, että satoja naisia on ponnistanut perussuomalaisten riveistä valtuustoihin? Ja se on vasta alkua. Yhä useammat löytävät tiensä politiikkaan perusnaisten kautta. Voit tutustua heihin täällä >

http://perusnaiset.fi/

Niitä varten, joille vähäinen tai normaali äijjyys ei riitä, on tarjolla Perusäijät. Lue ja tutustu >

http://www.perusaijat.fi/

Yksinyrittäjien, pienten ja keskikokoisten yritysten – osin elinkeinon- ja ammatinharjoittajien ja heidän etujensa valvomiseen on aiemmin kiinnitetty aivan liian vähän huomiota. Perussuomalaiset ovat tarttuneet näiden “unohdettujen” yrittäjien asioihin ja PerusYrittäjät ry:n toiminta käynnistettiin palvelemaan heitä yrittäjä-, elinkeino- ja työnantajapoliittisena etujärjestönä. Heidän toimintaansa voit tutustua täältä >

http://perusyrittajat.fi/

Oikeutta eläkeläisille ry on valtakunnallisiin eläkeläisjärjestöihin kuuluva eläkeläisten asioihin pureutuva yhdistys. Yhdistyksen perustavoitteena on toimia vähempiosaisten eläkeläisten taloudellisen ja muun aseman parantamiseksi yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla. Heidän toiminnastaan lisätietoja täältä >

Oikeutta eläkeläisille

 

Mukaan paikallistoimintaan!

Perussuomalaisilla on valtuutettuja lähes kolmessasadassa suomalaisessa kunnassa. Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi valtuutettuihin sekä paikallisyhdistysten tai piirien vetureihin.

Seuraa oman paikkakuntasi perussuomalaisten paikallisyhdistysten ilmoittelua, ja kun näet aktiivisia perussuomalaisia toriteltalla, mene vaihtamaan sana taikka kaksi. Suuret asiat lähtevät pienestä liikkeelle.

Kuntavaalit 2017 – Mukaan kotikuntasi toimintaan!

Vuoden 2012 kuntavaaleissa neljä vuotta sitten perussuomalaisten riveistä valittiin 1195 valtuutettua kuntien valtuustoihin. Muihin luottamustehtäviin valtuutettujen ja kuntalaisten äänikanaviksi nousi moninkertainen määrä ihmisiä. Tulos oli huikea, mutta tulevissa kuntavaaleissa laitetaan tulos vielä roimasti paremmaksi. Seuraavat kuntavaalit järjestetään vuoden 2017 keväällä. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi jo nyt joko kotikuntasi tai alueesi paikallisyhdistyksien vaalityöntekijöiden kautta tai myös verkossa:

https://www.perussuomalaiset.fi/kuntavaalit-2017/

 

TULE MUKAAN! TEHDÄÄN YHDESSÄ MUUTOS!

UUDISTETAAN KOTIKUNTAA! KUULLAAN KUNTALAISIA!

Kirjoitettu 7.1.2017

Järjestäytymiskokouksen valintoja – Kohti kuntavaaleja

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri valitsi jo aiemmin syyskokouksessaan siilinjärveläisen Jani Kolehmaisen piirin puheenjohtajaksi, kun pitkän kunnioitettavan päivätyön puolueen ja piirin eri luottamustehtävissä tehnyt Pauli Ruotsalainen ilmoitti syksyllä vetäytyvänsä henkilökohtaisista syistä piirin järjestötehtävistä. Pauli jatkaa kuitenkin kunnallisissa luottamustehtävissään nykyisen vaalikauden loppuun ja on mukana edelleen piirin ja Kuopion seudun perussuomalaisten taustajoukoissa.

Lauantaina 7.1.2017 Kolehmaisen Jani käynnisteli piirin kevätkauden toimintaa istuvana puheenjohtajana. Pohjois-Savon piiri täydensi valintoja järjestäytymiskokouksessaan Juankoskella. Piirin 1. varapuheenjohtajaksi valittiin kuntavaalien vaalipäälliköksi jo aiemmin nimetty Pia Pentikäinen Suonenjoelta. Piirin 2. varapuheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen varakansanedustaja Marjaana Mikkonen ja Ari Kaunisaho Keiteleeltä valittiin piirin 3. varapuheenjohtajaksi. Piirisihteerinä jatkaa Petri Kaunisto Kuopiosta, piirin taloudenhoitajana Rauni Lamberg Leppävirralta ja piirin verkkovastaavina Risto Simonen Vesannolta ja Hannu Ronni Leppävirralta.

Pohjois-Savon piirin: Tervetuloa Kuopioon Juankoski! -päivään sisältyi mm. toritapahtuma Juankosken Juicen torilla, piirin kuntavaalikoulutusta ja vaalityöhön liittyvän informaation ja aineiston jalkauttamista sekä varsinainen piirin järjestäytymiskokous. Piirin järjestäytymiskokous asetti tavoitteeksi edellisten kuntavaalien ehdokasmäärien – ja sitä kautta – tulevien kunnanvaltuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden määrän kasvattamista suunnattaessa kohti tulevia kuntavaaleja. Useassa piirin jäsenyhdistyksessä ehdokasmäärä on jo nyt ylittynyt ja valtaosassa paikallisyhdistyksistä uskotaan ehdokasmäärien ylittyvän edellisvaaleista.

Perusuomalaisten Pohjois-Savon piirin paikallisyhdistykset jatkavat hyvin alkanutta ehdokasrekrytointia jäsenkunnissaan. Ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat olla myös suoraan yhteydessä kotikuntansa vaalipäälliköihin tai nykyisiin kunnanvaltuutettuihin tai ilmoittaa kiinnostuksesta ehdokkuuteen puolueen sähköisen ilmoittautumiskanavan kautta.

EHDOKKAAKSI!: https://ehdolle.perussuomalaiset.fi/

Kirjoitettu 31.12.2016

Puheenjohtajien Uuden Vuoden tervehdys

Pauli Ruotsalainen:

Vuosi 2016 vaihtuu vuodeksi 2017 monella tapaa mielenkiintoisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Suomi on yhteiskuntana sellaisessa rakennemuutoksessa, jolla ennakoidaan paitsi tulevaa orastavaa kasvua maamme taloudelle, työlle ja toimeliaisuudelle, mutta samalla tässä muutosten ajassa suunnataan katseet julkisen hallinnon uudistamiseksi myös kohti tulevien vuosikymmenten tarpeita. Tähän tähtäävät niin sote-uudistus, maakuntauudistus ja kuntienkin uudistamistyö. Tähän uudistustyöhön haluan toivottaa voimia ja viisautta kaikille sitä työtä tekeville päätöksentekijöille aina maamme hallituksesta, virkamieskuntaan ja hallitusta kohti hyviä päätöksiä kirittävään oppositioon saakka. Menestystä myös maamme ylimmälle johdolle ja armeijakunnalle ja kaikille maamme puolesta työtä tekeville vastuullisissa tehtävissä toimiville.

Olemme siirtymässä kohti maamme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Muistettakoon Suomen itsenäisyyden juhlavuoden moninaisissa juhlallisuuksissa meidän edestämme, itsenäisyytemme puolesta kaatuneita, vielä elossaolevia veteraaniveljiä ja -siskoja erityisellä kunnioituksella ja lämmöllä.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri suuntaa nyt kohti kolmen vaalin rypästä. Ensin piiri lähtee tekemään kuntavaalityötä. Sitten maakuntavaaleja ja presidentinvaaleja.

Tähän työhön haluan toivottaa puheenjohtajan pestin luovuttavana puheenjohtajana voimia, viisautta ja menestystä piirin uudelle puheenjohtajalle Jani Kolehmaiselle ja kaikille puolue- ja piiritoiminnassa mukanaoleville puolueveljille ja -siskoille. Samalla haluan kiittää kaikkia niitä päätöksentekijöitä, virkamieskuntaa ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa olemme tehneet hyvää pohjoissavolaista yhteistyötä. Kiitokset myös äänestäjillemme ja moninaiselle tuki- ja taustajoukollemme. Näemme ja tapaamme toki vielä monissa yhteistyökuvioissa Pohjois-Savossa.

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

Pauli Ruotsalainen
piirin puheenjohtaja 2016

Jani Kolehmainen:

Hyvät ystävät. Olemme siirtymässä itsenäisen Suomen 100- vuotis juhlavuoteen. Sen juhlintaa varjostavat monet erilaiset uhkakuvat maailmalta ja kotimaastammekin. Se, että olemme itsenäinen valtio älköön kuitenkaan vaarantuko minkään tälläisen uhkakuvan edessä. Olkaamme ylpeitä suomalaisuudestamme, sen olemme isillemme ja äideillemme velkaa.

Tuleva vuosi tulee olemaan erittäin tärkeä meille perussuomalaisille poliittisena liikkeenä. Kuntavaalien tulos tulee vaikuttamaan mahdollisuuteemme vaikuttaa tulevan sote- ja maakunta -uudistuksen toteutukseen maakunnassamme. Se, että ehdokashankintamme onnistuu tavoitteidemme mukaisesti on ensisijaisen tärkeää. Hyviä uutisia tästä onkin jo kuulunut eri puolilta Pohjois-Savoa, kiitos siitä kaikille.

Muistetaan kuitenkin myös huolehtia omastamme ja läheistemme jaksamisesta kaiken kiireen keskellä. Ollaan toisillemme armollisia ja muistetaan auttaa apua tarvitsevia. Silloin meidät palkitaan varmasti.

Toivotan kaikille Hyvää alkavaa vuotta 2017!

Jani Kolehmainen
piirin puheenjohtaja 2017

Kirjoitettu 7.12.2016

Maamme itsenäisyyspäivänä

Kuopiossa 6.12.2016

MAAMME ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

 

HYVÄ JUHLAVÄKI, HYVÄT NAISET JA MIEHET!

Edelleenkin, tuon tuosta, meiltä perussuomalaisilta kysytään – keitä te oikein olette, kenen asioita ajatte tai mikä on poliittinen ohjelmanne.

Olemme tavallista kansaa, taviksia, yleisimmin yksityisen palveluksessa olevia pienipalkkaisia palkollisia tai yksinyrittäjiä, jotka yksin tai perhe tukenaan tienaavat jokapäiväistä leipäämme. Olemme niitä kakuntekijöitä, jotka omalla työllään rakentavat osaltaan tämän maan taloudellista pohjaa ja vaurautta. Pidämme tärkeänä, että tämä vauraus jää kansantalouteemme eikä pakene pörssikapitalismin suosimiin veroparatiiseihin. Asetamme aina etusijalle oman kansan työn ja yrittämisen ja jos aikaa ja jaettavaa jää, niin sitten maailman parantamisen ja maailmojen syleilyn. Omat lapset ja vanhukset, sairaamme ja heikommassa asemassa olevat asetamme aina etusijalle.

Ohjelmamme pohjaa kristilliseen arvopohjaan, emme ole mikään uskonnollinen puolue mutta arvotamme tekemisemme kristillisiin arvoihin, joihin kuuluvat työn kunnioitus, armo ja anteeksianto sekä lähimmäisen rakkaus – koti ja isänmaa ovat meille pyhiä.

HYVÄT KUULIJAT

6.12. on meille suomalaisille tärkeä päivä. Tapana on talvi-illan pimentyessä sytyttää sinivalkoinen kynttilä. Kynttilä muistoksi ja myös tulevaisuuden varalle. Muistoksi sotiemme veteraaneille, jotka pahimman mahdollisen kohdatessa tekivät sen, mitä tehtävä oli.

Tippaakaan liioittelematta voidaan sanoa, että tavallisista suomalaisista miehistä koostuva kenttäarmeijamme, naistemme ja kotirintamamme tuella, kykeni viime sodissamme siihen, mistä moni kansa sai vain haaveilla. Maatamme ei miehitetty, pääkaupunkimme säästyi suuremmilta tuhoilta sekä vieraiden armeijoiden paraateilta.

HYVÄ YLEISÖ

Elämme muutoksessa. Ainoa, mikä tulevaisuudessa on varmaa, on muutos. Olosuhteet eivät koskaan pysy samanlaisina vuodesta tahi vuosikymmestä toiseen. Vakaus ja ennustettavuus, joihin monet pyrkivät, pyrkivät vaikka väkisin, ovat vain väliaikaisia. Toisinaan muutoksen vauhti on rajumpi, toisinaan verkkaisempi. Muutoksen patoaminen taas johtaa vääjäämättä äkilliseen ja usein ennakoimattomaan muutokseen.
Olennaista ajassamme on valmius muutokseen ja sen hallittuun ohjaamiseen. Tämä taas edellyttää ajan tasalla pysymistä ja työtä. Näihin me perussuomalaiset olemme olleet ja olemme valmiita.

Rakentakaamme kotiseutuamme ja maatamme yhdessä.

Hyvää itsenäisyyspäivää teille jokaiselle!

PS-kuntasihteeri Heimo Konttisen juhlapuhe Kuopion torilla 6.12.2016 klo 10.00

Kirjoitettu 17.11.2016

Piirin syyskokouksen kuulumiset

Pohjois-Savon piiri koolla Kuopiossa

phyr_16_sampoPohjois-Savon piirin syyskokouksen vieraana puhujana ja puheenjohtajatehtävissä – Sampo Terho.

 

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri kokoontui lauantaina 19.11.2016 piirijärjestön syyskokoukseen Kuopion valtuusto-virastotalolle.

Piirin syyskokous oli nyt monella tapaa merkityksellinen ja historiallinen. Piirikokous käsitteli sääntömääräisten syyskokousasioiden ohella myös piirin puheenjohtajavalintaa, mikä ei tänä vuonna ollutkaan aivan läpihuutojuttu.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin vieraaksi oli kutsuttu kansanedustaja, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja (myös europarlamentaarikon tehtävissä ansioitunut) Sampo Terho.

Sampo Terho tapasi Kuopiossa Pohjois-Savon piirin syyskokouksessa piirijärjestön toimijoita ja jäsenistöä. Sampo Terho piti piirijärjestön syyskokoukselle suunnatun ansiokkaan puheen ja toi puolueen terveiset ja evästykset Pohjois-Savon piirille mm. kuntavaalityön toimeenpanoon liittyen. Sampo Terho osoitti puheellaan kuuluvansa edelleen suomalaisen parlamentaarisen puhujakolleegion eliittiin. Sampo Terho kiinnosti myös Pohjois-Savon mediaväkeä.

Piirin pitkäaikainen, kunniakas puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen oli aiemmin ilmoittanut, että ei voi perhesyistä jatkaa keskeisissä julkisissa luottamustehtävissä kuluvan kauden jälkeen – eikä myöskään ollut asettumassa ehdolle Perussuomalaisten järjestötyön johtoon. Piirin sisällä tapahtuneiden tunnustelujen jälkeen ansioitunut, pitkän linjan perussuomalainen järjestötoimija ja poliitikko Sirpa Kulin Kuopiosta päätti asettua ehdolle piirin puheenjohtajavaaliin. Toiseksi ehdokkaaksi asettui nuorempaa poliittista perussuomalaista sukupolvea edustava siilinjärveläinen Jani Kolehmainen, joka oli jo edellisvuonna ehdolla piirin puheenjohtajavaalissa. Puheenjohtajavaalissa käytiin monipuolinen ja taustoittava kannatuspuheenvuorokeskustelu.

Puheenjohtajavaalissa Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin: Jani Kolehmainen. Syyskokous valitsi myös vuodelle 2017 uuden piirihallituksen. Piirihallituksen kokoonpano julkaistaan erillisenä listauksena piirin sivuston yhteydessä.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri järjesti syyskokouksen yhteyteen myös Kuntavaalien 2017 toimeenpanoon liittyvän järjestöväen ohjeistuksen ja evästyksen.

Pohjois-Savon piiri päätti orientoitua 2017 Kuntavaaleja ja tulevaa kolmen vaalin vaalirypästä kohti yksituumaisena – uunituoreilla eväillä varustettuna. Tavoitteena on edellisiä kuntavaaleja suurempi ehdokasmäärä ja maakunnallinen kasvu historiallisen tärkeässä edessäolevassa kunta- ja maakuntahallinnon uudistuksessa. Perussuomalaiset tavoittelevat tulevissa Kuntavaaleissa selkeää kasvua siirtymäajan kunnallisiin ja ylikunnallisiin luottamushenkilöpaikkoihin. Samalla piiri ennakoi ja otti tavoitteita myös ajatellen tulevia Presidentinvaaleja ja Maakuntavaaleja. Tavoitteina näissä kaikissa selkeä kasvu.

 

phyr_16_1Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri syyskokouksessa lauantaina 19.11.2016 kuulemassa Kuntavaalivoittoon johtavaa agendaa.
Kirjoitettu 17.9.2016

Pirkko Mattila Iisalmessa 21.10.2016

Member of Parliament Pirkko Mattila (The Finns Party Parliamentary Group) in Helsinki on April 27, 2015.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

 

MINISTERI PIRKKO MATTILA IISALMEEN

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vierailee Iisalmessa perjantaina 21.10.2016 Iisalmen kaupungin ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin vieraana.

Vierailu on osa ministeri Mattilan laajaa maakuntavierailujen sarjaa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila järjestää syksyn aikana infotilaisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

Iisalmessa järjestetään päättäjille suunnattu infotilaisuus sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvistä asioista. Ilmoittautumiseen perustuva infotilaisuus järjestetään Iisalmen Kulttuurikeskuksen Karl Collan -salissa alkaen klo 17:00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Vierailu alkaa n. klo 15:30 Iisalmen kaupungin edustajien tapaamisella.

Pirkko Mattila tapaa Iisalmessa myös yleisöä ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin väkeä Iisalmen Kulttuurikeskuksen Karl Collan -salissa YLEISÖTILAISUUDESSA alkaen klo 19:00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ministeri Pirkko Mattila on tavattavissa lauantaina 22.10.2016 Iisalmen torilla aikavälillä 9:30 – 10:30. Torilla on tarjolla hernekeittoa.

Myös kansanedustajat Kimmo Kivelä ja Kari Kulmala osallistuvat Iisalmen toritapahtumaan. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ja Iisalmen perussuomalaiset ovat edustettuina vierailun virallisemmalla osuudella Iisalmen kaupungin tapaamisen yhteydessä.

Toivotamme ajankohtaisista sosiaali- ja terveydenhuollon asioista kiinnostuneen yleisön ja PS-väen tervetulleiksi tapaamiseen. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri toivottaa ministeri Pirkko Mattilan tervetulleeksi Pohjois-Savoon ja Iisalmeen.

PERUSSUOMALAISTEN POHJOIS-SAVON PIIRI

Pirkko+Iisalmessa

Lisätietoja vierailusta:

Pirkko Mattilan avustaja: Tiina Ullvén-Putkonen (etunimi.sukunimi at stm.fi)

Iisalmen kaupungin osalta: Iisalmen kaupungin tiedotus

PERUSSUOMALAISTEN POHJOIS-SAVON PIIRI

 

 

Kirjoitettu 15.8.2016

Ministeri Jari Lindström Kuopiossa

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström Kuopiossa

 

Jari_Kuopio

 

Kansanedustaja, oikeus- ja työministeri Jari Lindström vieraili Kuopiossa maanantaina 22.8.2016 Kuopion kaupungin ja ELY-keskuksen vieraana. Vierailuun sisältyi ennalta sovittuja käyntikohteita Kuopiossa ja lähikunnissa. Vierailu oli osa ministeri Lindströmin maakuntien keskuskaupunkien ja erityisesti teollisuuspaikkakuntien vierailujen sarjaa.

Myös kansanedustaja Kimmo Kivelä ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen osallistuivat vierailun virallisemmalle osuudelle. Mukana myös uusi, juuri tehtäviinsä astunut maakuntajohtaja Marko Korhonen. Onnea ja menestystä tehtäviinsä Markolle ja kiitokset maakuntamme pitkäaikaisesta palvelemista Jussi Huttuselle!

jarikuopionkaupunki

Jari Lindström puhui ja oli yleisön tavattavissa Kuopion pääkirjaston lukusalissa. Ajankohtaisista oikeus- ja työvoimapoliittisista asioista kiinnostuneita ihmisiä oli paikalla mukavasti.


 

 

Lisätietoja vierailusta:
Saana Lehto
Jari Lindström avustaja (PerusS)
Kuopion kaupungin osalta: Kuopion kaupungin tiedotus
Kirjoitettu 10.6.2016

Puolueneuvosto kokoontui Lahdessa

Puolueneuvosto kokoontui Lahdessa 11.6.-12.6.

Perussuomalaisten puoluevaltuutetut ja kunnanvaltuutetut kokoontuivat puolueneuvoston kesäkokoukseen Lahteen. Kokoukseen kävi kutsu kaikille puolueen jäsenille. Kokouksessa käsiteltiin puolueneuvostolle puolueen sääntöjen mukaan kuuluvat asiat, käsiteltiin ja avattiin puolueen sääntöuudistusta ja erityisesti vetäydyttiin työryhmiin porisemaan, pohtimaan ja puimaan Perussuomalaiset rp. kuntavaaliohjelmaa.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri oli mukana puolueneuvoston työryhmätyössä piirimme tehtävävastuun alaisen: Elinvoima on monien tekijöiden summa (Tulevaisuuden kuntakuvat) -teeman vetovastuussa.

Pohjois-Savon osuus ohjelmatyöstä omassa teemaryhmässä eteni tuloksellisesti ja työryhmätyö luovutettiin sunnuntaina puolueen sihteeristölle.

Kiitokset Puolueneuvoston kokouksessa läsnäolleille ja eri tehtävissä toimineille Pohjois-Savon perussuomalaisille aktiiveille!

Virkistävän kesälomatauon jälkeen suuntaamme katseet kohti vilkastuvaa syyskesällä alkavaa toimintakautta!

Kokousohjelma:

PUOLUENEUVOSTON_KOKOUSOHJELMA

 

Kirjoitettu 30.4.2016

Pohjois-Savon piirin vapputervehdys

Pohjois-Savon piirin vapputervehdys!

Olemme menossa valoisaa aikaa kohden. Vappu laukaisee ihmiskoneiston työskentelemääm kevään ja kesän tahtiin. Perussuomalaiset ovat vahvasti mukana yhteiskunnallisina vaikuttajina valtakunnan ja kuntien hallinnoissa. Mennyt talvi on ollut käänteentekevä koko valtakunnan tasolla. Olemme kohdanneet myös kovia haasteita. Kuinka valtakunnan laivaa ja kansantalouttamme ohjataan yhdessä kohti seesteisimpiä vesiä . En käy luettelemaan miten paljon on saatu aikaan siitä kun lähdettiin hallitusvastuuseen.Teot puhuvat puolestaan. Risujakin on tullut,  mutta pääosin viimeaikainen vaikuttamisemme ja asialinjamme ovat olleet myönteisiä kansan keskuudessa. Pidämme pohjoissavolaisittain tärkeänä, että saamme nyt suunnitteilla olevat investoinnit ja tie- ja siltahankkeet etenemään. Ne luovat meille osaltaan työtä ja kasvua. Haluamme toimia lakivalmistelussa koko Suomen asioita edistävässä hengessä.

Esimerkkinä mm.  niinsanottu “paskalaki”,  joka oli meillä hallitusohjelmamme yksi kynnyskysymyksistä. Toimimme vahvatahtoisesti kyseisen lain uudelleen valmistelussa. Se saatiin riemukkaasti toimimaan. Perussuomalaisten poliittisessa tahtotilassa on keskeisimpiä teemoina ollut Suomen saattaminen nousuun – työtä tekemällä ja sitä tarjoamalla. Ainoastaan yrittäjyyttä tukemalla ja helpottamalla työn tekemisen kustannuksia voi yrittäjyyskin palkita myös työntekijöitään ja koko valtakuntaa. On huomattava, että mentäessä kesäsesonkia kohti mm. matkailu- ja ravintola-ala kärvistelee juuri nyt isossa murroksessa naapurimaan Venäjän talousvaikeuksienkin takia ja toimiala on kaikesta huolimatta sellainen, että se ruokkii meitä isolla siivulla. Pelkona on, että nämä toimialat näivettyvät ellemme saa aikaiseksi vaikka tilapäisesti  näiden alojen arvonlisäverokantojen tarkastelua tai muuta soveltuvaa tuentaa matkailualalle ja joihinkin muihin liiketoimiin. On muistettava, että sesonkien liiketoiminnan ylihinnoittelu voi myös kostautua.

Jatkuva kissanhännän veto työmarkkinoilla on vahingollista ja uhittelu syö sen viimeisenkin uskon kansalaisten keskuudessa. Poliittisten irtopisteiden keruu vie vielä senkin orastavan voiman ja on tuhoksi koko kansakunnalle. Vain yhteen hiileen puhaltamalla voimme päästä vihdoin näistä vaikeista ajoista eteenpäin .Yhtenäistä kansaa ei nujerra mitkään voimat. Sen Suomi osoitti rohkeudellaan ja peräksiantämattomalla voimallaan viime maailmansodan melskeissä. Ministerimme on myös toiminut kansainväliset sopimukset huomioonottaen pakolaisasiassa viimmeaikoina tuloksellisesti. Valtava ihmisvyöry on saatu pysähtymään. Suomi ei yksin voi ruokkia koko maailman pakolaisvyöryä. Ihmisiä pitää voida katsoa ihmisinä. Miten yksilöllinen tapaus kukin on. Oman maan kansalaiset on kuitenkin pidettävä mielessä. He ovat rakentaneet tämän yhteiskunnan. Kunnia kuluu heille. Toisen auttaminen on meillä verissä,  ja se on hyvin yksilöllinen asia jokaiselle, mutta jokainen katsokoon peiliin, mitä ajattelee tästä pakolaisaallosta. Sodat on saatava loppumaan, sillä ne ovat tämän ongelman alku ja juuri, muutoin on odotettavissa yhä paheneva hallitsematon ihmisvyöry myös meille. Vain rauha takaa inhmisille elämisen oikeudet, olivat ihmiset sitten missä tahansa.

Uskon, että kun teemme yhteistyötä koko SUOMI ja suomalaiset, niin näemme tulevaisuutemme ihan toisenlaisessa valossa lähivuosina. Toivotan hyvää Vappua kaikille!

Pauli Ruotsalainen

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja

Kirjoitettu 29.4.2016

Puhemies Lohela ja ministeri Lindström Pohjois-Savoon

Puhemies Lohela ja ministeri Lindström Pohjois-Savoon

Saamme Pohjois-Savossa kunnian isännöidä tärkeitä vieraita eduskunnan ja oikeus- ja työministeriön suunnalta.

Ensin eduskunnan puhemies, puhenainen Maria Lohela saapuu Kuopioon lauantaina 7.5.2016 ja on tavattavissa

Kuopion torilla perussuomalaisten toritapahtumassa, joka alka n. klo 9:00 – ja päättyy n. klo 12:00.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela  tavattavissa teltalla aikavälillä klo 10:00 – 11:00.

Mukana myös muita Kuopion ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin aktiiveja.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström Varkaudessa.

Näemme Pohjois-Savossa ministerivieraita jo seuraavana maanantaina 9.5. klo  15:30 – 17:30.

Tällöin ministeri Jari Lindström puhuu ja on tavattavissa Varkauden kaupunginkirjaston auditoriossa.

Tervetuloa kuulemaan ja tapaamaan Jaria!   Mukana tapahtumassa Varkauden Perussuomalaiset ja Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri.

Kirjoitettu 16.3.2016

Puheenjohtajan tiedonanto – Fimea -asiaan

Piirin puheenjohtajan tiedonanto piirimme toimijoille ja äänestäjille

Kuopiossa 16.3.2016

 

LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUS FIMEAN SIIRTÄMINEN

 

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen on kutsunut piirihallituksen jäsenet sähköisesti koolle antamaan piirin alustavan kannanoton lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean siirtosuunnitelmiin. Haluamme avoimesti kysyä piirimme päätöksentekijöiden kantaa asiaan ja selvittää myös mahdollisen sijoituspäätöksen perusteita tarkemmin, Pauli avaa.

On selvää, että Kuopion yliopisto, KYS ja alueellamme tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa harjoittavat yritykset, yhteisöt ja koko farmasia-ala hyötyvät Fimean synergiaeduista. Oleellista tulevissa ratkaisuissa onkin se, että Kuopion osaamiskeskittymä ja sen kehittäminen, resursointi turvataan ja vähintäänkin nykyinen henkilöstö säilyy, kuten onkin jo linjattu.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin piirihallituksen jäsenet ovat aktiivisesti ajaneet Fimean säilyttämistä Kuopiossa ja asia oli esillä keskusteluissa ministeri Hanna Mäntylän vieraillessa Kuopiossa.

Tämän jälkeen Fimea –kysymykseen ja asian valmisteluun on vaikutettu hyvin voimakkaasti taustalta. Nyt esilletuotu suunnitelma tuli Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirille STM:n valmistelusta liki puun takaa, sillä tällaisia kaavailuja emme olleet osaltamme odottaneet.  Haluamme toimia ryhmänä Pohjois-Savon maakunnalle tärkeiden asioiden edistämisen puolesta. Seuraamme nyt valmistelun etenemistä alueellistamisen koordinointiryhmään, toteaa Pauli.

Fimean siirtoasiaa käsiteltiin Sonkajärvellä piirihallituksen kokouksessa 19.3.2016.

 

Lisätietoja:

Sähköposti:

pauli at pauliruotsalainen.net

Puhelin:

044 081 4224

 

Edit. 19.3. 2016 klo 20:00
Kirjoitettu 5.3.2016

PeeÄssän vaalit 9.3.-23.3.2016 – Vaalitulokset

vaalilogoPeeÄssän edustajiston vaalit 9.3.-23.3.2016 – Vaalitulokset

Osuuskauppa PeeÄssän asiakasomistajat valitsevat jälleen osuuskauppavaaleissa omat edustajansa PeeÄssän edustajistoon.

Osuuskaupan jäsenten päätösvaltaa kaikissa osuuskunnan kokoukselle kuuluvissa asioissa käyttää osuuskunnan kokouksen sijasta edustajisto. Osuuskaupan jäsenet valitsevat edustajiston vaalijärjestyksen mukaisesti osuuskaupan jäsenten keskuudesta. Edustajistoon valitaan 60 jäsentä. Lisäksi valitaan varajäseniä vaalijärjestyksen mukaisesti.

Edustajiston jäsenet ja varajäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Edustajiston jäsenten toimikausi alkaa ja edellisen edustajiston toimikausi päättyy, kun vaalilautakunta on julistanut vaalin tuloksen.

Hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen ei voi toimia edustajiston jäsenenä. Jos edustajistoon valittu henkilö kuuluu tai valitaan hallitukseen tai hallintoneuvostoon, hän on pysyvästi estynyt toimimaan edustajistossa,  ja hänen tilalleen edustajistoon kutsutaan varajäsen.

Edustajiston kokoukset pidetään hallintoneuvoston kutsusta kahdesti vuodessa osuuskaupan kotipaikassa tai muussa hallintoneuvoston määräämässä paikassa. Kevätkokous on pidettävä ennen kesäkuun ja syyskokous ennen joulukuun loppua.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin alueelta oli PeeÄssän edustajiston vaaleissa tälläkin kertaa mukana myös aktiivisia perussuomalaisia edustajaehdokkaita kaikilla Pohjois-Savon jäsenalueilla. Vuoden 2016 vaaleissa nousee meidän listaltamme suoraan edustajistoon vahvalla äänimäärällä 2. varapuheenjohtajamme Jarmo Hänninen.  Lisäksi edustajiston järjestäytymiskokouksen jälkeen on mahdollista, että edustajistoon kutsutaan hallintoneuvostoon ja/tai hallitukseen valittujen tilalle nousujärjestyksessä edustajiston paikkaa kärkkyvät seuraavat varajäsenet. Odottelemme siis mielenkiinnolla järjestäytymiskokouksen tuloksia tänä keväänä. Onnittelut valituille ja varaedustajille.

 

PeeÄssän edustajiston vaalien “PerusÄssät”:

Jäsenalue 1: (Ehdokasnumero, äänimäärä, vaalin tulos)

Eija Oikari | 24 | 96 | VARALLA

 

Jäsenalue 2: (Ehdokasnumero, äänimäärä, vaalin tulos)

Pirjo Eskelinen | 47 | 66 | VARALLA

Tenho Holopainen | 57 | 54 | VARALLA

Jarmo Hänninen | 59 | 223 |VALITTU

Matti Kartano | 70 | 70 | VARALLA

Petri Kaunisto | 72 | 48 | VARALLA

Pauli Ruotsalainen | 105 | 98 | VARALLA

Risto Simonen | 112 | 89 | VARALLA

Markku Tomperi | 120 | 62 | VARALLA

 

Jäsenalue 3: (Ehdokasnumero, äänimäärä, vaalin tulos)

Markku Pesonen | 140 |138 | VARALLA

Kirjoitettu 17.2.2016

Siirtolaiskriisi – Keskustelua maahanmuutosta

Keskustelutilaisuus Kuopion pääkirjastossa lauantaina 12.3. klo 12:30 – 14:30

suomen_perusta_mamu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siirtolaiskriisi – Keskustelua maahanmuutosta

Miten siirtolaisvirrat saataisiin kuriin? Onko media ollut tasapuolinen siirtolaiskriisin käsittelyssä? Mitä vaikutuksia maahanmuutolla on Suomen julkiselle taloudelle? Minkälaisia etnisiä ristiriitoja maahanmuutto tuo Suomeen?

Suomen Perusta -ajatuspaja julkaisi marraskuussa ajankohtaiseen muuttoliikkeeseen liittyviä asioita käsittelevän kirjan Siirtolaiskriisi – puheenvuoroja muuttoliikkeen syistä ja seurauksista. Suomen Perusta -ajatuspaja järjestää yhdessä Kuopion Perussuomalaisten kanssa aihetta käsittelevän keskustelutilaisuuden Kuopion pääkirjastossa (Maaherrankatu 20) lauantaina 12.3. klo 12.30 – 14.30.

Aiheesta ovat alustamassa dosentti Arto Luukkanen ja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos. Kommenttipuheenvuoron aiheesta pitää Kuopion seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja:
 
Simo Grönroos, Suomen Perusta -ajatuspaja
050 321 1755 / simo.gronroos(at)suomenperusta.fi
 
Samuli Voutila, Kuopion Perussuomalaiset
050 550 2690 / samuli.voutila(at)gmail.com
Kirjoitettu 9.1.2016

Pohjois-Savon piirin valintoja

Pohjois-Savon piirin valintoja

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirihallitus valitsi vuoden ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa Lapinlahden Varpaisjärvellä 9.1.2016 Pohjois-Savon piirille seuraavat piirin luottamushenkilöt ja toimihenkilöt:

Jani Kolehmainen,  1. varapuheenjohtaja, Siilinjärvi

Jarmo Hänninen,  2. varapuheenjohtaja, Rautalampi

Minna Reijonen,  3. varapuheenjohtaja, Kuopio

Petri Kaunisto,  piirisihteeri, Kuopio

Rauni Lamberg,  taloudenhoitaja, Leppävirta

Risto Simonen,  verkkovastaava, Vesanto

Hannu Ronni,   2. verkkovastaava, Leppävirta

Piirin työvaliokuntaan valittiin puheenjohtajiston ja toimihenkilöiden lisäksi Ilpo Kärkkäinen Sonkajärveltä, Ari Kaunisaho Keiteleeltä ja Markus Jukarainen Kuopiosta. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri orientoituu ja suuntaa katseensa kohti kuntavaaleja. Onnittelut valituille piirin luottamushenkilöille ja toimihenkilöille.

 

Kirjoitettu 5.12.2015

SOPIMISEN JA VAKAUDEN TIELLE

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry – Itsenäisyyspäivän juhlassa Kuopion torilla:

Kuopio 5.12.2015.

Sopimisen ja vakauden tielle

Valtaisa siirtolaistulva ja Suomen taloudellinen ahdinko ovat luoneet kansalaisiimme pelkoa ja toivottomuutta. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan kaikkien yhteistä tahtotilaa ja kykyä huomioida toisten tarpeet ja olla valmis antamaan omista hieman periksi. Talouden jatkuvassa alamäessä mahdolliset lakot eivät Suomea hyödytä, päinvastoin.

Kaikki työmarkkinaosapuolet ovat tunnustaneet taloutemme heikon tilannekuvan. Huoli Suomen talouden ja teollisuutemme kilpailukyvystä on yhteinen. Neuvottelupöydissä saadaan aina paras tulos, täydennettynä hyvällä paikallisella sopimisella työpaikoilla. Siksi olisi otettava aikalisä ehdottomuuksien linjalla.

Pohjois-Savon Perussuomalaiset pitävät äärimmäisen tärkeänä saada kaikki työmarkkinajärjestöt ja hallitus takaisin neuvottelupöytään löytämään ratkaisut Suomen talouden ongelmiin.

Itsenäinen Suomi on aiemminkin kyennyt yksituumaisesti sopimaan ja neuvottelemaan yhteisistä asioista ja olemme nousseet yhdessä työtä tekemällä pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. Nyt kysymyksessä on yhteiskuntamme vakauden säilyttämisestä ja kansantaloutemme pelastamisesta yhä syveneviltä vaikeuksilta. Tämä on kuitenkin laajojen kansalaispiirien tunnustama yhteinen tahtotilamme.

Kirjoitettu 25.10.2015

Pohjois-Savon piirin syyskokouksen valinnat

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin syyskokouksessa 25.10.2015 valittiin piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2016 Pauli Ruotsalainen Kuopiosta.

Puheenjohtajaehdokkaita oli Jani Kolehmainen Siilinjärveltä saaden 22 ääntä ja Pauli Ruotsalainen saaden 23 ääntä Yksi kokousedustaja äänesti tyhjää.

Piirihallituksen jäseneksi  (ja henkilökohtaiseksi varajäseniksi) vuodelle 2016 valittiin

Eino Miettinen          (Yrjö Pimiä)

Ari Kaunisaho            (Tiina Kaunisaho)

Vilho Ruotsalainen    (Pekka Ahonen)

Mika Wallius               (Tenho Holopainen)

Minna Reijonen          (Seppo Tepponen)

Markus Jukarainen    (Tuulikki Heikkinen)

Petri Kaunisto               (Juha Wilman)

Pave Hirvonen             (Kauko Hiltunen)

Kari Holopainen          (Martti Petterson)

Tuomo Karhunen         (Liisa Salmi)

Kirsi Kokkkonen           (Ari Korhonen)

Jarmo Hänninen          (Risto Simonen)

Toivo Pelkonen            (Jorma Tanninen)

Ilpo Kärkkäinen            (Senja Huusko)

Pia Pentikäinen             (Meri Kartta)

Anne Kekkonen             (Pentti Tuovinen)

Jani Kolehmainen        (Matti Gröhn)

Eija Oikari                      (Kimmo Repo)

Onnea kaikille valituille!

Julkaissut: Pia Pentikäinen, 25.10.2015, 17:12
Kirjoitettu 12.10.2015

Pakolaisten sosiaaliturvaan uudistuksia

Tiedote 9.10.2015

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tukee pakolaisten sosiaaliturvan uudistamista

Suomesta oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuuksiin on tulossa isoja muutoksia. Tuet muuttuvat näillä näkymin voimakkaasti vastikkeellisiksi, niiden valvonta tehostuu ja tukisummat tulevat merkittävästi laskemaan. ”Jos opiskelijan opintotuen määrä on riippuvainen mm. iästä, oppilaitoksesta ja opiskelijat suorastaan velvoitetaan ottamaan lainaa, miksi olisi olemassa ihmisryhmä, joille tuet lankeavat lähes automaattisesti ilman toimivaa vastikkeellisuutta”, pohti ministeri Mäntylä tänään Työmiehen tuumaustunnilla Perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Näillä näkymin 1.3.2016 voimaan tuleva uudistus koskee ainakin uusia turvapaikan saaneita. Jo oleskeluluvan saaneiden kohdalta lain vaikutuksia vielä selvitetään.

Ministeri Mäntylän ohella tuumaustunnin vieraana ollut europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi uudistusta tuoreeltaan: ”Tärkeintä on Suomen vetovoimatekijöiden minimoiminen, rajojen sulkeminen ei poistaisi mahdollisuutta jättää turvapaikka-anomusta ja sen myötä pääsyä Suomeen.”

”Hallitustaivalta on takana reilut neljä kuukautta, jäljellä kolme ja puoli vuotta. Isoja uudistuksia laitetaan liikkeelle päivittäin. Sosiaaliturvan uudistaminen on keskeinen korjaus maahanmuuttopolitiikkaamme. Ministeri Mäntylän suunnittelema uudistus on hyvä esimerkki siitä, miksi perussuomalaiset ovat hallituksessa”, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho

050-38 1674

Kirjoitettu 5.10.2015

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä Kuopiossa


MINISTERIKIERROS KUOPIOSSA 3.10.2015

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vierailivat Kuopiossa lauantaina 3.10.2015.

Hanna Mäntylä tapasi vierailun aikana Kuopion kaupungin johtoa, sosiaali- ja terveydenhuollon luottamushenkilöitä ja Pohjois-Savon piirin aktiiveja. Keskusteluissa mm. sote ja aluehallinnon tulevat haasteet. Lisäksi ministeri Mäntylä tutustui mm. Kuopion Ruoka-Avun toimintaan.

Hanna ja Riikka osallistuivat ministerikierroksella Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin järjestämään toritapahtumaan Kuopion torilla. Piirin väki tarjosi torilla 800 annosta lihasoppaa. Hannan ja Riikan puheiden lisäksi tapahtumaa säesti myös bändi.  Tapahtuma vietiin läpi aurinkoisen syyssään siivittämänä ja ministerikierros oli kaikkinensa onnistunut.

 Kuopio_03102015_matalaPuoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen.
Kirjoitettu 29.5.2015

Puoluevaltuuston kokoukset: 23.5. ja 27.5.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja, puoluevaltuutetut ja piirisihteeri osallistuivat puolueen koollekutsumiin sekä sääntömääräiseen kokoukseen että erityisesti hallitusneuvotteluiden tulosta ja hallitukseen osallistumista koskevaan kokoukseen lauantaina 23.5. ja keskiviikkona 27.5. Kokousten vaiheistus johtui hallitusneuvottelujen tilanteesta. Raportointimme ja kannanottomme ydin piirin jäsenistölle ja sivustolle on seuraavanlainen:

 

 

Pikkuparlamentti

Puoluevaltuusto hereillä 23.5.2015.

 

Helsingissä 23.5.2015 / Pikkuparlamentti.

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvä puolueväki!

Aluksi onnittelut Pohjois-Savon piiriltä ja paikallisyhdistyksiltä kaikille historiallisen tärkeän vaalimenestyksen johdosta kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Hallitustyö on kentän väelle palkinto, puolueorganisaatiolle kasvun paikka ja avainhenkilöille myös raskas ja vaativa vastuiden paikka.

Voimia ja menestystä kaikille – puoluetoiminnan eri portailla toimiville!

 

ONKO NYT MYÖS – KENTÄN KEHITTÄMISEN VUORO?

Kentällä olisi nyt ainutlaatuinen mahdollisuus käynnistää yhteinen projekti, jossa puoluetta rakennetaan myös alhaalta ylöspäin. Hallitustyön käynnistämiseen sitoutuu puoluehallinnon, uuden ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän väen resursseja merkittävästi. Voimavarojen allokointi ja kohdistaminen nousee arvoon arvaamattomaan.

Perussuomalaiset ovat näyttäneet esimerkkiä muille puolueille kyvystä järjestää ja ylläpitää matalaa hallintoa. Nyt oppositiossa on usealla puolueella YT:t!  Olemme tähän asti olleet puoluekentässä, kuin gallialainen kylä roomalaisia vastaan. Meillä on sankareita, vahvoja miehiä ja naisia, tietäjiä ja rohkeaa kylän väkeä. Vaikka olemme olleet pieniä – olemme voittaneet taistoja taistojen jälkeen. Myös taikajuomaa on tiettävästi jossain otettu. Trubaduurit soittavat. Rakit jossain kylmissään haukkuvat. Mutta karavaani kulkee.

Kuitenkin. Nyt, jos koskaan puolueorganisaatio todella haastetaan. Hallitustyön ohella puolueen kaikkia tulevaisuuden kannalta tärkeitä toimintoja on kyettävä kehittämään ja pitämään yllä. Hallitustyön käynnistämisen ohella on tärkeää johtaa toista isoa projektia.

Se on KENTÄN KEHITTÄMISEN -projekti. Hallitustyön ohella on muistettava, että tarvitsemme ohjelmallista kehittämistyötä ja resursseja edelleen myös kentälle kohti 2017 kuntavaaleja. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri haluaa, että kaikkia näitä koko puolueelle tärkeitä elinvoimalinjoja kyetään muuttuneessakin tilanteessa pitämään vireinä.

– – –

Helsingissä 27.5.2015 / Hotelli Presidentti, Auditorio

27.5. Puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa käytiin läpi Sipilän – Soinin – Stubbin hallituksen ohjelman ydinkohdat ja painotukset. Ja päätettiin hallitusohjelman hyväksymisestä sekä hallitukseen osallistumisesta puolueen sääntöjen mukaisesti. Saavutimme tärkeitä osavoittoja mutta jouduimme myös tinkimään tavoitteistamme. Kokonaisuus ei ole lainkaan mustavalkoinen – vaan kykenemme vastaamaan äänestäjiemme äänien kaikuun.

Näistä Pohjois-Savon jäsenistölle tärkeitä painotuksia ovat olleet:

– Kehitysapua leikataan
– Tuulivoiman syöttötariffin tukea leikataan
– Kreikkaan ei hyväksytä uusia tukipakettikokonaisuuksia (aiemmat sitovat hallitusta).
– Kokonaisveroastetta ei nosteta
– Kuntien asemaa ja itsemääräämisoikeutta vahvistetaan ja vapautetaan
– 5 vuoden irtisanomissuoja kunnissa puretaan
– Työperäisen maahanmuuton tarveharkinta säilyy
– EU -politiikkaan kirjaus “kriittisestä, rakentavasta ja uudistavasta Eurooppa-politiikasta”.
– Ulkomaiselle raskaalle rahtiliikenteelle tulee ns. Vinjetti -maksu, joka kompensoidaan suomalaisille rahtioperaattoreille.
– Omaishoidon tukijärjestelmää tuetaan ja kehitetään merkittävästi
– Tiestömme järkyttävän suurta korjausvelkaa aletaan nyt hoitaa

Ja paljon muuta. Tässä ohjelman ydintä. Ohjelma jaetaan ja käydään läpi sekä piirissä että paikallisyhdistystason keskusteluina ja nostetaan esille piirimme keskeisiä huomioita ohjelmasta seuraavissa piirimme kokouksissa.

-puoluevaltuutetut (Sirpa Kulin, Mika Wallius, Risto Simonen), puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen, järjestö- ja piirisihteeri Heimo Konttinen. Käytetty puheenvuoro puoluevaltuuston kokouksessa 23.5.2015 / Risto Simonen.
Kirjoitettu 30.4.2015

Kiitokset äänestäjille ja yhteistyökumppaneille!

Elämä jatkuu vaalien jälkeenkin

Nyt kun pöly vaalien jälkeen on laskeutunut ja tunteet tasapainottuneet, on hyvä kiittää niitä kaikkia, jotka vaikuttivat Perussuomalaisten jatkojytkyyn. Näytti alkuillasta siltä, että vanhat puolueet jyräävät, mutta illan mittaan voitiin todeta, Perussuomalaiset sittenkin saavat hyvän sijoituksen vaaleissa. Toinen sija on enemmän kuin monet osasivat odottaa, varsinkin vanhojen puolueiden leireissä. Tulevaisuutemme on paljolti seuraavan hallituksen työn onnistumisessa ja ensimmäinen tehtävä, jos sinne pääsemme onkin, että suomalais- ten asiat hoidetaan parempaan kuntoon ensin ja sitten parannetaan jälleen muuta maail- maa. Uskon, että tämä toive on kansalaisten, ainakin suurimman osan, ajatusmaailmassa.

Menestymme jatkossakin tukemalla puolueen johtohenkilöitä, osoittamalla sovinnollisuutta toistemme keskuudessa. Olemme luomassa tulevaisuuttamme yhdessä ja vaalit osoittivat, että olemme vakiinnuttaneet kannatustamme Suomessa. Tästä on hyvä edetä kohti seu- raavia vaaleja. Kansalaisista tulee pitää huolta vaalien välilläkin. Perussuomalaiset eivät ole kentältä vaalien välissä hävinneet aiemminkaan – emmekä kaikkoa kentältä kadoksiin nytkään! Kuuntelemalla kansalaisia, maakuntamme ihmisiä, pysymme hereillä, reaa- liajassa, viemme viestiä eteenpäin ja ihmiset pysyvät tyytyväisinä Perussuomalaisiin.

Kiitokset kaikille!

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry

Pauli Ruotsalainen

Puheenjohtaja

 

Kirjoitettu 22.4.2015

Tuloksia – Savo-Karjalan vaalipiiri

Savo-Karjala – Valitut:

Perussuomalaiset |Nimi, Kotipaikka, Suhdeluku, Henkilökohtainen äänimäärä|

Oinonen, Pentti, Kuopio, 42645,000, 6281 . Tarkistuslaskenta 6283 ääntä
Kulmala, Kari, Rääkkylä, 21322,500, 5195. Tarkistuslaskenta 5188 ääntä.
Kivelä, Kimmo, Kuopio,  14215,000, 5134. Tarkistuslaskenta 5145 ääntä.

Varalla
Mikkonen, Marjaana, Kuopio, 10661,250, 4715

Kirjoitettu 10.3.2015

Savo-Karjalan vaalipiirin ehdokkaat

 Lisätietoja: Klikkaa allaolevaa linkkiä ja haluamasi ehdokkaan kuvaa:

https://pohjois-savo.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaaliehdokkaat/

 

galleria

 

 

Kirjoitettu 4.3.2015

Aika toimia – Maamme ja etujesi puolesta

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 19. huhtikuuta 2015.  Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 8.–14. huhtikuuta ja ulkomailla 8.–11. huhtikuuta.

On aika toimia – Suomen, maakuntasi ja oman asiasi puolesta

Perussuomalaiset ovat kenties historiansa merkityksellisemmässä roolissa tulevien vaalien jälkeen. Suomi on käytännöllisesti ajettu kuilun partaalle, niin sosiaalisesti, kuin taloudellisesti. Hallitukset hallituksien perään eivät ole reagoineet muuhun, kuin omaan menestykseensä henkilökohtaisella ja etupiiriensä tasoilla. Näin koko Suomi yskii ja horjuu kuilun partaalla.

Nyt suomalaisilla äänestäjillä on mahdollisuus muuttaa Suomi-laivan suuntaa ja kurssia pois liian vaarallisilta vesiltä. Vain Perussuomalaiset ovat pitäneet oman linjansa ja kritiikkinsä myös EU:n harjoittaman tukipakettipolitiikan suhteen Euroopan hulttiomaiden rahoittajana.

Meillä on todella hyviä ehdokkaita, jotka tuntevat isänmaan sydämmen sykkeen. Heillä on myös uutta keinovalikoimaa siihen, kuinka Suomeen saadaan elinvoimaa läpi koko Suomen. Tarvitsemme reformia ja järkeviä uudistuksia.

Äänestäjät päättävät, mitä he haluavat tulevaisuuteensa. Lisää kurjuutta ja ahdistusta lapsiperheille, eläkeläisille, työttömille, maamiesten keskuuteen epävarmuutta holtittomasta EU:n tukipolitiikasta – vaiko kohti parempaa ja inhimillisempää tulevaisuutta?

Eräs koko maata koskettava asia on tiestömme korjausvelka. Suomen tiestö on ajettu jo liian kurjaan kuntoon. Tiestön tulisi palvella koko Suomen huoltoa silmällä pitäen käyttäjiään turvallisesti.

Maaseudun asuttaminen on yksi elämisen meiningin ehto. Liian paljon on uhrattu kehäkolmosen sisään. Rahaa ei olla jaettu tämänkään hallituksen aikana puolueettomasti, vaan on keskitetty liiaksi etelään, näin Pohjos-Savosta katsottuna.

Eräs pääteemamme tulisikin olla se, että koko Suomi pidettäisiin asuttuna ja huoltovarmuuden reservinä, koska emme tiedä mitä maailmalla tulee tapahtumaan, näin rauhattomana aikana.

Myös yrittäjyyttä tulee vaalipiirissämme tukea. Näin “mylly” pyörisi ja veroeurot hyödyntäisivät koko maakuntaa. Keskenäinen kinastelu ei johda hyvään. Vain yhtenäinen maakunta ja yksituumainen Perussuomalainen kansa voi saada ihmeitä aikaan näissäkin vaaleissa.

Tulevaisuus on paljolti meidän omissa käsissämme. Tarvitsemme talvisodan henkeä. Tästäkin mennään läpi tahdolla ja rytinällä. Kaveria ei jätetä. Mottomme on, että pienistä puroista muodostuu valtavia jokia. Vain yhtenäinen kansa voi saavuttaa uskomattomia lopputuloksia, myös näissä vaaleissa.

Tsemppiä kaikille ehdokaille ja kenttätyötä tunnollisesti tekeville.

Äänestäjämme! Nyt lippu korkealle ja liikkeelle!

 

Pauli Ruotsalainen

Piirin puheenjohtaja

Kirjoitettu 18.1.2015

Savo-Karjalan vaalipiiri heräilee

Savo-Karjalan vaalipiiri heräilee

UUSI SAVO-KARJALAN VAALIPIIRI (Lähde: Tilastokeskus).

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirit on yhdistetty uudeksi Savo-Karjalan vaalipiiriksi. Tämä maantieteellisesti laaja vaalipiiri asettaa puolueiden kampanjaväelle ja ehdokkaille uusia haasteita, sillä matkaa vaalipiirin itäisimmästä äänestyspaikasta Ilomantsista länteen Vesannolle on 287 kilometriä ja matka-aikaa kelistä, liikennemääristä ja reittivalinnasta riippuen kuluu nelisen tuntia. Kiteeltä matkaa tulee 283 km ja Seppo Rädyn valtakunnasta Tohmajärveltäkin 275 km. Vastaavasti pituussuunnasta esim. Kiuruvedeltä Kiteelle tulee matkaa 303 km ja Ilomantsiin 302 kilometriä. Ehdokkailta vaaditaankin nyt myös motorisoitua ”jalkatyötä” ja hyvää kampanjasuunnittelun taitoa.

Nämä itäsuomalaiset maakunnat kuuluvat seuraavissa eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa samaan vaalipiiriin. Etelä-Savo yhdistettiin vastaavalla tavalla Kaakkois-Suomen vaalipiiriin. Yhdistämisten jälkeen Manner-Suomeen jää 12 vaalipiiriä. Vaalipiiriuudistuksen yksi peruste on ollut eri vaalipiirien ja ehdokkaiden yhdenvertaisempi kohtelu mm. suhteellisuuden ja äänikynnyksen suhteen. Ehdokkaiden kampanjatyöhön palavia matkakustannuksia ei liene uudistuksessa mietitty. Ukrainan kriisin laukaisema öljyn ylituotantotilanne tosin on laajojen vaalipiirien ehdokkaille nyt ylimääräinen ”Putin” –subventio.

Uudessa Savo-Karjalan vaalipiirissä ns. piilevä äänikynnys eli kansanedustajan mandaattiin tarvittavien äänten osuus koko vaalipiirin äänistä alenee merkittävästi aiemmasta. Uudessa vaalipiirissä se olisi ollut 31.12.2012 väestötilanteen pohjalta laskettuna alle 6 prosenttia eli samalla tasolla kuin useimmissa muissa vaalipiireissä. Edellisistä eduskuntavaaleista Arkadianmäelle kipusi Pohjois-Savosta 9 ja Pohjois-Karjalasta 6 eli yhteensä 15 kansanedustajaa. Tuorein väestölaskenta poiki Savo-Karjalalle yhden lisäpaikan parlamenttiin. Näyttääkin sille, että etenkin viimeisistä kahdesta paikasta tulee kova kisa nykyisten eduskuntapuolueiden (pl. RKP) kesken.

Vaalityö käynnistyy lähiviikkojen aikana toden teolla ja ensimmäiset ”hutunkeitot” saattavat näyttää jo suuntaa vaalipiirin heräämiselle. Vaalikentillä punnitaan alkavassa pelisuunnitelmassa, ketkä ottavat heti sisävuoron ja ketkä ulkovuoron. Vahva toripuolue perussuomalaiset ovat jatkaneet hyvää näkyvilläoloaan jo pian eurovaalien jälkeen. Myös muut puolueet ovat tulleet kentälle. Vahvan henkilökohtaisen jalkatyön lisäksi ehdokkaiden tulee nyt hallita omassa kampanjassaan edelleen tärkeät vaalikirjoitusten, painotuotteiden, printtimedian eli painetun sanan ja nyt myös aikaisempaa vahvemmin sähköisen viestinnän merkitys kampanjansa rakentelussa.

Onnea ja menestystä Savo-Karjalan alueen ehdokkaille ja reilun pelin henkeä turuille ja toreille. Sunnuntaina 19 huhtikuuta illalla vaaliuurnat sulkeutuvat ja vaalikansa kerääntyy seuraamaan vaalitulosten julkaisua. Savo-Karjalan vaalipiirissä saatetaan nyt jännittää viimeisiä kansanedustajapaikkoja aina puolille öin.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 19. huhtikuuta 2015. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 8.–14. huhtikuuta ja ulkomailla 8.–11. huhtikuuta. Ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on 10. maaliskuuta ja ehdokasasettelu vahvistetaan 19. maaliskuuta.

Kirjoitettu 24.12.2014

Puheenjohtajan joulutervehdys

Puheenjohtajan joulutervehdys

Joulu tulla jollottaa. Mennyt vuosi on ollut valmistautumisen vuosi ja tekemisen meininki on näkynyt pienenä jännitteenä piirimme alueella tulevia eduskuntavaaleja ajatellen. Piirimme on vetäytynyt lähtökuoppiin todellista vaalistarttia varten ja uuden vuoden haasteet tulevat ajankohtaiseksi välittömästi vuoden vaihduttua .

Vain yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen on tae sille, että Perussuomalaisuus on voimavara ja mahdollisuus meille kaikille jatkossakin. On luotava sellainen ikään kuin talvisodan henki, jolla mennään pitkälle. Tulevaisuutemme suomalaisille tärkeiden asioiden ajajina, ainoina tosi ystävinä ja pienen ihmisen puolustajana on meille kunnia asia. Tähän on uskottava, kun viemme sanomaa turuille ja toreille. Tästä on hyvä jatkaa. Niipä haluankin toivottaa kaikille luoduille Rauhallista ja Hyvää Joulua sekä Onnellisempaa Uutta Vuotta. Vanhaa laulua myötäillen:

”En etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan ma pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan. Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo, Ei valtaa eikä kultaakaan vaan rauhaa päälle maan”.

Jouluterveisin,

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen

Kirjoitettu 11.11.2014

Pohjois-Savossa päänavaus seurakuntavaaleissa

Pohjois-Savossakin päänavaus seurakuntavaaleissa

Pohjois-Savossa oli seurakuntavaaleissa ehdokkaita sekä PS-listoilla ja PS-tunnuksin että myös muiden puolueiden ja sitoutumattomien yhteislistoilla.  Minna Reijonen teki vahvaa vaalityötä ja meni Kuopiossa läpi Järvi-Kuopion seurakunnasta. Lisäksi ehdokkaita meni läpi alustavien tuloksien mukaan mm. Rautavaaralla, Leppävirralla, Varpaisjärvellä ja Rautalammilla. (Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin ennakkotiedot).

Perussuomalaiset olivat ensimmäistä kertaa mukana kirkkovaaleissa puoluetunnuksilla. Puolue sai 2,5 prosentin kannatuksen.

– Kyllä tämä tyydyttävä avaus oli, mutta parantamisen varaa selvästi jäi, kirkkovaaleja perussuomalaissa koordinoinut projektijohtaja Ossi Sandvik kertoo.

– Täytyy ottaa huomioon, että perussuomalaiset ovat aikaisemmin olleet mukana puoluetunnuksettomilla listoilla. Monessa paikassa kävi nyt niin, että varsinkaan kaikki varttuneemmat ehdokkaat eivät halunneet vaihtaa listaa, jolta ovat tulleet aikaisemmin valituksi.

– Puolue on tukenut puoluetunnusten käyttöä. Mutta on ollut ymmärrystä sille, että osa ehdokkaista haluaa olla perinteikkäällä, puoluetunnuksettomalla listalla. Tärkeintä on ollut mukanaolo.

Sandvik muistuttaa, että kirkko on hyvin vanha ja hitaasti muuttuva instituutio. Äkkimuutokset eivät oikein kirkon pirtaan sovellu, Sandvik hymyillen muistuttaa ja jatkaa:

– Tulos voidaan tulkita niinkin, että tämä oli perussuomalaisten puolelta hienovarainen muistutus siitä, että olemme tulleet näkyvästi mukaan päätöksentekoon kaikkialla. Myös seurakunnissa.

PS VERKKOTOIMITUS

Kirjoitettu 31.8.2014

Pohjois-Savon piiri valitsi kansanedustajaehdokkaita

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin piirihallitus valitsi sunnuntaina 31.8.2014 aiemmin Lapinlahden Alapitkän kokouksessa valittujen kansanedustajaehdokkaiden lisäksi kaksi kansanedustajaehdokasta. Lisäksi piirihallitus valitsi Pohjois-Savon vaalipäälliköksi puolueen naisjärjestön järjestötyöntekijän Pia Pentikäisen.

Jani Kolehmainen valittiin eurovaaliehdokkaana myös eduskuntavaaliehdokkaaksi ja mielenkiintoisen Varkauden tilanteen näkökulmasta piiri haki alueellista tasapainoa valintoihin valitsemalla jäljellä olevalle paikalle varkautelaisen Pasi Paanasen. Istuvien kansanedustajien lisäksi Savo-Karjalan listalle Pohjois-Savosta nousivat seuraavat  kansanedustajaehdokkaat:

Oinonen Pentti, Kuopio

Kivelä Kimmo, Kuopio

Reijonen Minna, Kuopio

Kaunisaho Ari, Keitele

Mikkonen Marjaana, Kuopio

Kyyrö Jarmo, Vieremä

Kulin Sirpa, Kuopio

Kolehmainen Jani, Siilinjärvi

Paananen Pasi, Varkaus

Kirjoitettu 21.8.2014

Piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen 70-vuotta

 

 Ossi Sandvik luovutti Paulille puolueen standaarin.

Ossi Sandvik luovutti Paulille puolueen standaarin.

 

Pauli Ruotsalainen on maakuntamme mies.  Pauli on syntynyt Siilinjärven Kuuslahdessa ja viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Säyneisten Jyrinlahden kylässä.  Nykyisin Pauli on vahvasti kuopiolainen ja yli puoluerajojen arvostettu poliitikko ja luottamushenkilö.

Pauli Ruotsalainen on toiminut maalaus- ja saneerausalan tehtävissä sekä palkollisena että yrittäjänä yhteensä jo 44 vuotta.  Pauli kouluttautui ensin teollisuuteen ruiskumaalariksi ja sittemmin maalarimestarin ohjauksessa entisöintimaalauksiin.  Pauli tunnetaan myös luonnon ja eläinten ystävänä sekä taidemaalarina, mikä on ollut hänelle harrastuksena myös tasapainottava intohimo.

Paulin poliittinen ura alkoi vahinkovakuutusasiasta,  jonka Veikko Vennamo järjesti kuntoon. Tästä alkaen Pauli on seurannut sekä SMP:n että Perussuomalaisten vaiheita  läheltä niin järjestötehtävissä, kuin kunnallisissa ja muissa moninaisissa luottamustehtävissään.  Pauli on toiminut pitkään Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtajana.

Pauli Ruotsalainen täytti 70 vuotta kirjojen mukaan  5.8.  Paulin syntymäpäiviä juhlistettiin viikonvaihteessa Kuopiossa Petosen Pinarin monitoimitalossa ystävien, sukulaisten ja puoluetovereiden yhteensä jopa 130 juhlijan läsnäollessa.

Paulin lapset olivat järjestäneet Pinarille monipuolisen ja lämminhenkisen juhlatilaisuuden, johon väriä ja sävyjä toivat mm. lapsuudenystävän historiikki,  ”Pekka Puupään ja Justiinan” eukonkanto, retrospektiivinen digikuvaesitys ja juhlaorkesteri, joka loi iloista tunnelmaa mm. vanhalla rautalankamusiikilla. Myös oman perheen lapset ja orkesteri lauloivat ja musisoivat.

Virallisen tervehdyksen Paulin 70-vuotisjuhlaan toi perussuomalaisten edellinen puoluesihteeri Ossi Sandvik, joka kiitospuheen myötä luovutti Paulille puolueen standaarin.  Hienoinen yllätys oli kuitenkin puolueen puheenjohtajan Timo Soinin puhelu.  Timo Soini lähetti Paulille ja juhlaväelle puhelinkaiuttimen välityksellä tervehdyksensä Espoosta.

Pauli Ruotsalaisen 70-vuotisjuhlilla Petosen Pinarilla.

Paulin 70-vuotisjuhlilla Petosen Pinarilla.

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 20.8.2014

Julkisen sanan neuvoston mediailta Kuopiossa: “Tabu on tabu”

Julkisen sanan neuvoston mediailta Kuopiossa

TABU ON TABU

Julkisen sanan neuvoston ja maakuntamme median yhteinen Mediailta toteutui 20.8. Kuopion kaupungintalon juhlasalissa.  JSN järjesti  paneelikeskustelun aiheesta “Mistä Savossa ei puhuta?”.   Liki täysi juhlasali ei onnistunut pamauttamaan varsinaista skuuppia, vaan mediakeskustelu eteni liiankin ennakoidulla tavalla. Mediaa heräteltiin puhumaan vaikeistakin asioista. Perheväkivallasta, vanhusten, vammaisten ja erityisryhmien asiasta, nuorison asioista, syvemmin kansainvälisistä asioista. Vain Super-Tahkon painuminen maan alle,  korvavalo –menetelmän ja laitteen toimivuus tai toimimattomuus ja lääketeollisuuden ja median välinen hiljaiselo herättivät tunteita ja mielenkiintoa.  Lääkkeiden sivuvaikutuksista ei saisi puhua.  Tabu on tabu.

Mediaillassa alustuksia ja kysymyksiä analysoivat kansanedustaja Seppo Kääriäinen, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen, Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen, kirjailija, vanhempi konstaapeli Marko Kilpi, Yle Savon uutispäällikkö Keijo Salokangas, Ylioppilaslehti Uljaan päätoimittaja Jarkko Kumpulainen ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen. Näkökulmia täydensivät  Savon Sanomien toimituspäällikkö Mauri Liukkonen ja Kuopion kaupunkilehden päätoimittaja Aija Pirinen.

Sekä alustajat, paneeli ja yleisö totesivat yhteisymmärryksessä, että vastuu aiheen ja uutisen käsittelystä savolaisessa mediassa on paitsi edelleen lukijalla tai kuulijalla, mutta myös toimituksella, toimittajilla ja julkisen vallan käyttäjillä. Poliitikoilla, kunnallisilla viestijöillä, sidosryhmillä, lobbareilla. Maakunnan, liike-elämän tai kuntien hankkeiden etua pidettiin huomioarvoisen tärkeänä rajattaessa valmisteluvaiheen informaatiota.

Median roolin arvioitiin olevan yhteiskunnassamme kansanvaltaa ja toimivaa demokratiaa edistävä,  sanan- ja mielipiteen vapautta lähtökohtaisesti tukeva.  Median mielestä selkeästi poisrajattavia asioita ovat lainvastainen tai ihmisyyden vastainen aines tai vaikkapa kiihottaminen kansanryhmää vastaan.  Sen sijaan sukupuoli- ja tasa-arvokysymykset tai seksuaalinen identiteetti ja sukupuolineutraali avioliitto ovat olleet yhtäältä sekä vaikeita asioita että ”mediaseksikkäitä” ja vähemmistöpopulistisia aiheita viime aikoina.

Toimittajien, poliitikkojen ja julkisen vallan suhdetta ruodittiin siten, että eri toimijoiden keskinäisen luottamuksen ja suhteen mediassa on toimittava mutta ”symbioosia” pidetään haitallisena.  Poliitikon ja journalistin välisen jännitteen on säilyttävä. Poliitikkojen ja julkisen vallan käyttäjien on muistettava, että kun he avautuvat vuolaasti – toimittajien journalistinen vapaus ja yhteiskunnallisen vahtikoiran rooli edellyttävät toimittajan tarttumista kaikkeen haastatteluaineistoon.  Toimittajilta vaaditaan tutkivaa uteliaisuutta, paineensietokykyä ja rohkeutta.  Mediassa tulee uskaltaa myös kritisoida, kärjistää, arvostella, provosoida.  Uutisen lukijalta vastaavasti edellytettäisiin medialukutaitoa ja uutisen kohteelta nenäherneiden sietokykyä.

Media on merkittävässä murroksessa.  Lukijat ovat siirtyneet aiempaa enemmän printistä sähköiseen mediaan, someen, mobiiliin. Talouden lainalaisuudet ovat uudella tavalla haastaneet median. Rahan ja sanan suhteesta on tullut merkityksellisempi.  Vaarantuuko syvällinen ja moniarvoinen julkinen keskustelu siitä, että medialla ei ole enää resursseja riittävään toimitukselliseen taustoitukseen.  On vaarana tyytyä tavalliseen asioiden seurantaan ja liukuhihnajournalismiin – sen sijaan, että media olisi askeleen edellä ja tuottaisi yhteiskuntaa ja maakuntaa palvelevaa ja kehittävää uutisointia. Tulisiko yhteiskuntaa palvelevan median arvolisäverokohtelua tarkastella uudelleen?

Pohjois-Savossa ei olla totuttu kriittiseen keskusteluun suhteessa mm. julkisuuslakiin ja huomio siirtyy usein kritisoivan uutisoinnin jälkeen toimittajien motiiveihin.  Pohjois-Savosta arvioitiin puuttuvan riittävän avointa keskustelun kulttuuria.  Uutisointi on usein pyöristynyttä ja laimeahkoa ja poliittisesti homogeenista. Savon Sanomat toisti aiemman mantransa puolueettomuudesta mutta muutama vahvasti kyseenalaistava puheenvuorokin kuultiin.   Yllättävää oli, että persuista ei nyt veistetty sanaakaan.  Vai onko niin, että illan teeman mukaisesti:  ”Mistä Savossa ei puhuta” –  Perussuomalaisten  perustelluista ja asiallisista avauksista tai positiivisista perussuomalaisista uutisista ei uutisoida tai puhuta.  Puolueita koskevassa uutisoinnissa kaivattiinkin tasapuolista käsittelytapaa.

Yhteiskunnallisesti ja maakunnallisesti huolestuttavaa on se,  että toimittajien resurssit tehdä yhteiskuntaa tai maakuntaa palvelevaa syvällisempää uutisointia näyttävät kapenevan.  Poliitikot siirtyvät blogeihin ja someen.  Yltiöpositiivinen twiittailu on aiheuttanut ihastumista ja vihastumista uusmedia-aktiivisiin poliitikkoihin. Mitä sitten tapahtuu, kun myös twittuilu siirtyy sosiaalisesta mediasta Twitteriin?

Risto Simonen

 

 

 

Kirjoitettu 30.6.2014

Ennusteet Suomen nousulle eivät näytä kovin valoisilta

Ennusteet Suomen nousulle eivät näytä kovin valoisilta

Olen huolestuneena seurannut, miten kansalaisten taloudellinen eriarvoistuminen ja kahtiajakautuminen etenee tämän vaalikauden loppusuoralla kiihtyvää vauhtia. Näyttää siltä, että kurjistuminen jatkuu niillä, joilla ei ole edellytyksiä nostaa tulotasoaan, kuten pieneläkeläisillä ja työnhakijoilla ilman ansiosidonnaisia työttömyyskorvauksia.  Isojen lapsiperheitten kulutus on sitä luokkaa,  että tulot eivät tahdo riittää aina seuraavaan rahapäivään. Sosiaalitoimen luukut käyvät  tiuhaan tahtiin. Rahat ovat tiukalla myös  sosiaalitoimessa, lisääntyvän kurjistumisen seurauksena. Toimeentulotuki odotuttaa  monella liian pitkään.  Kuka elää päiviä ilman perustoimeentuloa ja ravintoa?

 

Jatkuva ruuan hintojen nousu on ollut hurjaa muutamassa vuodessa. Meillä Suomessa on todella kallista elää. Onko kukaan laskenut mihin verottaja ei olisi iskenyt. Ei taida löytyä montakaan esimerkkiä.  Seurattuani niitä todella yhteiskunnan vaatimattomissa olosuhteissa olevien sinnittelyä jokapäiväisestä leivästä, voin vain todeta, että miksi joillakin menee hyvin huonosti. Pienet eläkkeet eivät todellakaan riitä koko kuukaudeksi. On turvauduttava kolmannen sektorin apuun. Miten tähän on tultu?

 
Vertaillen niitä jättipalkkojen ja palkkioiden saamien ihmisten tuloja (esim. valtionyhtiöistä), en voi kuin hämmästellä, voiko yksi ihminen todella ansaita kymmenien tuhansien tulot kuukaudessa?  On sanottu, että jättiyrityksen johtamiseen ja pyörittämiseen tarvitaan erikoisosaamisen taidot.  Eikö todellisuudessa yritykset pyöri niitten ahkerien asiantuntijoiden ja työntekijöiden voimalla ja selkänahalla, jotka antavat kaikkensa yrityksiin. Näin jättiyritykset voivat jakaa osakkailleen osinkoa. Jaettavaa on saatava vaikka irtisanomisilla. Jatkuva työntekijöitten irtisanominen näyttää takaavan mahdollisimman ison osingon sijoittajille.  Irtisanotut voivat joutua elämäntilanteessaan loukkuun, jota he eivät hyvinä päivinä ole hurjimmassa mielikuvituksessakaan voineet arvata.

 
Rahaa näyttää kuitenkin olevan, mutta vallankammareista rahaa  ujutetaan ihan muille sektoreille. Ei suomalaisen työttömyyden ja kurjuuden poistamiseen.  Seuraavat eduskuntavaalit tulevat ratkaisemaan kurjistetaanko edelleen suomalaista pienituloista duunaria, lapsiperheitä, eläkeläisiä ja niitä sinnittelijöitä, jotka itse pk- ja pienyrityksillään pitävät elämää yllä läpi Suomen. Verotuloja ei yrityksissäkään kasva ilman kasvua ja toimeliaisuutta.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja

Pauli Ruotsalainen

 

Kirjoitettu 29.6.2014

Ylimääräinen kokous valitsi kansanedustajaehdokkaita

29.6.2014 / Lapinlahti, Alapitkä

IM000338.JPG

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin Ylimääräinen kokous valitsi istuvien kansanedustajien lisäksi jäsenäänestyksen ja äänivaltaisten kokousedustajien äänestyksen pohjalta kansanedustajaehdokkaat:

 

Oinonen Pentti, Kuopio

Kivelä Kimmo, Kuopio

Reijonen Minna, Kuopio

Kaunisaho Ari, Keitele

Mikkonen Marjaana, Siilinjärvi

Kyyrö Jarmo, Vieremä

Kulin Sirpa, Kuopio

JÄSENÄÄNESTYKSEN TULOKSET:
———————————–
6017. 73 Reijonen Minna, Kuopio
6003. 58 Kaunisaho Ari, Keitele
6004. 52 Kolehmainen Jani, Siilinjärvi
6006. 50 Kotimäki Jukka, Siilinjärvi
6008. 50 Kulin Sirpa, Kuopio
6011. 45 Mikkonen Marjaana, Siilinjärvi
6010. 43 Kärkkäinen Ilpo, Sonkajärvi
6009. 40 Kyyrö Jarmo, Vieremä
6015. 39 Pentikäinen Pia, Suonenjoki
6020. 26 Voutila Samuli, Kuopio
6002. 22 Hänninen Jarmo, Rautalampi
6013. 22 Nousiainen Olavi, Iisalmi
6014. 17 Paananen Pasi, Varkaus
6019. 15 Räsänen Kaija, Kuopio
6007. 14 Kuivalainen Ville, Siilinjärvi
6016. 13 Rantakokko Antti, Kuopio
6018. 13 Ruotsalainen Vilho, Kiuruvesi
6005. 9 Korhonen Pentti, Kuopio
6012. 8 Niskanen Vesa, Kuopio

 

 

Kirjoitettu 26.5.2014

Puheenjohtajan kiitokset

EU-vaalit ovat takanapäin. Selvisimme vaaleista voittajana. Vaikka muutama tiedotusväline tekikin Perussuomalaisista ylimielisen analyysin vaalien häviäjänä. Nämä voidaan jättää omaan arvoonsa. Kysymys on myös ryhmämme etenemisestä Euroopassa. Olemme vaalivoittajia.

ep_vaalit_kuvio

Tuplasimme paikkamme ja kannatusprosentti nousi. Nyt on tasattava meno ja palattava takaisin tekemisen tielle. Meillä on “koneisto” nyt kunnossa, joka tekee mahdolliseksi hyvän valmistautumisen seuraaviin vaaleihin kohti seuraavaa hyvää suoritusta.  Kenttäväki  ja ehdokkaat tekivät loistavaa jälkeä, siellä missä he olivatkin kansan parissa. Pääsääntöisesti saimme hyvän vastaanoton.  On muistettava, että nyt suurena puolueena meidän on tehtävä vielä organisoidummin tulevaisuutta.  Se on pitkälti kentän ahkeruudesta ja yhtenäisyydestä kiinni.  Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka tekivät tästä ikimuistettavan Eurovaali -kampanjan.

Olen huomannut,  että haasteiden myötä teistä on tullut yhtenäinen organisaatio,  johon kansalaiset voivat luottaa,  myös tulevien vaalien tullessa vaikka odottamatta.  Olemme valmiina puolustamaan kansalaisia. Keskitymme hetkeksi piirin toimintoihin ja jäsenvaaliin,  kuten Soinikin totesi.  On myös huomattava,  että jo syksyllä ovat seurakuntavaalit.  Eli järjestäytykäämme  myös näihin vaaleihin huolella.

Mutta nyt vedämme vähän henkeä ja analysoimme niin heikot kuin vahvat linjamme Perussuomalaisuudessa.  Muistamme käyttää kesä- ja loma-aikaa myös lepoon ja virkistymiseen!  Timo Soini ja Sampo Terho ovat yhdessä muiden ryhmämme vaalivoittajien kanssa Euroopassa neuvottelemassa meille parhaita asetelmia. Teimme tämän yhdessä.

Ystävyydellä,
Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen

Kirjoitettu 25.5.2014

Kiitokset äänestäjillemme!

KIITOKSET ÄÄNESTÄJILLEMME!

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit käytiin kaikissa EU:n jäsenvaltiossa sunnuntaina 25.5.2014.

Ennakkoäänestys kotimaassa suoritettiin aikavälillä keskiviikosta tiistaihin 14.- 20.5.2014.

Varsinainen vaalipäivä oli  sunnuntaina 25.5.2014.

Vaaleissa valittiin yhteensä 751 jäsentä Euroopan parlamenttiin 28 jäsenvaltiosta. Suomesta valittiin 13 parlamentin jäsentä. Eurovaaleissa vaalipiirinä toimii koko Suomi.

Perussuomalaiset saavuttivat Euroopan Parlamenttivaalissa  3,1 %  kasvun verrattuna 2009 Eurovaaleihin ja yhden lisäpaikan Euroopan Parlamenttiin Jussi Halla-ahon noustessa Sampo Terhon rinnalle tekemään töitä Perussuomalaisten tulevassa ryhmässä yhteisten tavoitteidemme puolesta. Pohjois-Savossa saavutimme 4,2 % kasvun verrattuna 2009 Eurovaaleihin.

Tämä tulos tarkoittaa sitä, että nykyinen ryhmämme saavutti merkittävän vaalivoiton parlamenttivaaleissa. Kokoomuksen ryhmä EPP on vaalien suurin häviäjä.  ALDE,  johon  Keskusta kuuluu on vaalien toiseksi suurin häviäjä.  Myös Euroopan sosialistit kärsivät tappion.  Perussuomalaisten on mahdollista neuvotella Euroopan Parlamenttiin paikat uuteen isompaan ryhmään,  joka voisi nousta jopa ALDE:a suuremmaksi.  Tämä vaalitulos on meille voitto ja asetelmamme Euroopassa vahvistuvat!

Tulokset: 03/06/2014 09:39 CEST (Päivitämme lopullisen tuloksen).

EP_GROUPS

Kiitokset äänestäjillemme!

Kiitokset ehkokkaillemme ja taustavoimille sekä Perussuomalaisten kenttäväelle kaikkialla Suomessa!

Tästä on hyvä jatkaa!

Kirjoitettu 20.5.2014

Sinä päätät! Käytä äänioikeutta!

Äänestäjä! Sinä ratkaiset. Sinä ratkaiset menitpä uurnille tai et.

Äänestämättömyytesi antaa tuen onnettoman menon jatkumiselle. Sille, että vippirahalla eläminen saa jatkua. Sille, että valtion velkaa makselee lapsesi, lapsenlapsesi. Sille, että vanhusten hoivaan ja hoitoon jää alati vähemmän. Sille, että suomalaisen työn tulokset eivät käy kaupaksi maailman turuilla. Sille, että suomalainen työmies jää ilman työtä.

Emme vastusta Eurooppaa. Vastustamme sitä, että yhteisesti päätetyistä pelisäännöistä ei pidetä kiinni. Vastustamme eurooppalaisten pankkien jatkuvaa tukemista pelastuspaketein. Vastustamme alati kasvavaa eurobyrokratiaa, joka tunkee ihmisten arkeen jokaisesta mahdollisesta suunnasta tehden elämästämme raskaan.

Miksi jonkin vapauttamiseksi piti liittyä johonkin, johonkin sellaiseen, joka säätelee – rajoittaa -asettaa normeja – valvoo – ohjaa – ylihallinnoi…

Sinä ratkaiset saako tämä meno jatkua. Haluamme tehdä yhteistyötä Suomessa ja Euroopassa. Me emme vaikene!

Tee valinta. Tee oikea valinta.

Piirisihteeri, Järjestösihteeri

Heimo Konttinen

Kirjoitettu 6.4.2014

Kuopion, Iisalmen ja Varkauden vaalitoimistot

Kuopion, Iisalmen ja Varkauden vaalitoimistot

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin alueella peruskansaa ja äänestäjiä palvelee kolme vaalitoimistoa. Kuopion toimiston lisäksi piirin alueella palvelevat myös Iisalmen ja Varkauden vaalitoimistot. Tällä tavoin pyrimme palvelemaan aiempaa paremmin alueemme ihmisiä eurovaaleihin liittyvissä kysymyksissä. Seuraavassa vaalitoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat alkaen Kuopiosta:

 

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry:n uusi vaalitoimisto

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry:n uusi vaalitoimisto (Vuorikatu 26, 70100 KUOPIO).

Kuopion vaalitoimisto palvelee:

Aukioloajat:

ma, ke, pe, la klo 11-15

ti, to klo 11-18

Tiedotusvälineille ja sidosryhmille suunnattu virallinen avajaistapahtuma järjestettiin uudella toimistolla keskiviikkona 26.3.2014. Toimisto on herättänyt kiinnostusta uutena “matalan kynnyksen” palveluna lähellä toria.

Karttakuva vaalitoimiston sijainnista:

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri ry:n uusi vaalitoimisto

Vaalitoimisto osoitteessa: Vuorikatu 26

 

Iisalmen vaalitoimisto palvelee osoitteessa:

 

Linja-autoasema, Kauppakatu 18, Iisalmi.

 

Aukioloajat:

 

ma-ke-pe 10-12

 

Varkauden vaalitoimisto palvelee osoitteessa:

 

Kauppakatu 37, Varkaus

 

Aukioloajat:

 

ma-pe klo 9-17

 

la klo 10-14

 

su klo 12-16

 

Toivotamme Pohjois-Savon alueen peruskansan ja perusuteliaat, toiminnasta kiinnostuneet tutustumaan vaalitoimistoihin ja ehdokkaisiin Pohjois-Savon piirin toimistoille. Tarjoamme vieraillemme kupin kahvia, teetä tai mehua. TERVETULOA!

 

Kirjoitettu 7.3.2014

Pohjois-Savossa hihat kääritty

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri on lähtenyt toden teolla kohti tulevia EU -vaaleja ja valmistautunut hyvissä ajoin jo nyt myös eduskuntavaaleja varten. Piirin toimintaa on selkeytetty niin, että nyt varapuheenjohtajistolla on omat tehtävä- ja vastuualueensa piiriorganisaatiossa. Piiriin on valittu myös vaalipäällikkö, nettivastaavat ja materiaalivastaava. Vastuualueet jäsentävät toimintaa. Toimintaa on viritelty kokoustamalla, kentällä toimimalla ja keskinäisiä palavereja pitäen.

Piirihallitus on pitkään pähkäillyt toimivampaa vaalitoimistoa, joka jatkossa palvelisi piirin ihmisiä ja äänestäjiä  Perussuomalaisena keskuksena. Olimme neuvotelleet erään vältystoimiston kanssa Kuopiossa Vuorikadulla olevan kiinteistön vuokrauksesta. Näytti siltä, ettei piirihallituksessakaan ollut vastustusta, sillä kampanjatoimisto on hyvällä paikalla Kuopion torin välittömässä läheisyydessä. Maanantaina 3.3.2014 tiukkojen neuvottelujen jälkeen Savon Sanomien vastapäätä oleva kiinteistö vuokrattiin.

vaalitsto_pauli

Varat vuokraukseen saatiin kasaan puolueelta ja piirin säästämästä koulutustilaisuudesta Alapitkällä. Lisää rahaa jäi Joensuun koulutuksesta, joten taloudellista rasitusta ei näinollen piirille tullut. Vaalitoimisto laitetaan edustavaan kuntoon, jonka jälkeen se avataan yleisölle avoimella infotilaisuudella, jossa tulevat meppiehdokkaat ovat myös esillä. Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä meillä täällä Pohjois-Savossa on myös omia ehdokkaita EU -vaaleihin.  On muistettava, että piirin tulee tukea myös muita ehdokkaita tasapuolisesti. Ehdokkaiden vaalitilaisuuksia näytetään rakennettavan kiitettävästi. Piirissä on tekemisen meininki. Kiitos kaikille, jotka edesauttavat meitä yhdessä loistavaan lopputulokseen – Kuka milläkin tavalla kortensa kekoon kantaen. Tästä on hyvä jatkaa.

TERVETULOA VAALITOIMISTOLLEMME!

Piirin puheenjohtaja

Pauli Ruotsalainen