Puoluevaltuuston kokoukset: 23.5. ja 27.5.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja, puoluevaltuutetut ja piirisihteeri osallistuivat puolueen koollekutsumiin sekä sääntömääräiseen kokoukseen että erityisesti hallitusneuvotteluiden tulosta ja hallitukseen osallistumista koskevaan kokoukseen lauantaina 23.5. ja keskiviikkona 27.5. Kokousten vaiheistus johtui hallitusneuvottelujen tilanteesta. Raportointimme ja kannanottomme ydin piirin jäsenistölle ja sivustolle on seuraavanlainen:

 

 

Pikkuparlamentti

Puoluevaltuusto hereillä 23.5.2015.

 

Helsingissä 23.5.2015 / Pikkuparlamentti.

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvä puolueväki!

Aluksi onnittelut Pohjois-Savon piiriltä ja paikallisyhdistyksiltä kaikille historiallisen tärkeän vaalimenestyksen johdosta kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Hallitustyö on kentän väelle palkinto, puolueorganisaatiolle kasvun paikka ja avainhenkilöille myös raskas ja vaativa vastuiden paikka.

Voimia ja menestystä kaikille – puoluetoiminnan eri portailla toimiville!

 

ONKO NYT MYÖS – KENTÄN KEHITTÄMISEN VUORO?

Kentällä olisi nyt ainutlaatuinen mahdollisuus käynnistää yhteinen projekti, jossa puoluetta rakennetaan myös alhaalta ylöspäin. Hallitustyön käynnistämiseen sitoutuu puoluehallinnon, uuden ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän väen resursseja merkittävästi. Voimavarojen allokointi ja kohdistaminen nousee arvoon arvaamattomaan.

Perussuomalaiset ovat näyttäneet esimerkkiä muille puolueille kyvystä järjestää ja ylläpitää matalaa hallintoa. Nyt oppositiossa on usealla puolueella YT:t!  Olemme tähän asti olleet puoluekentässä, kuin gallialainen kylä roomalaisia vastaan. Meillä on sankareita, vahvoja miehiä ja naisia, tietäjiä ja rohkeaa kylän väkeä. Vaikka olemme olleet pieniä – olemme voittaneet taistoja taistojen jälkeen. Myös taikajuomaa on tiettävästi jossain otettu. Trubaduurit soittavat. Rakit jossain kylmissään haukkuvat. Mutta karavaani kulkee.

Kuitenkin. Nyt, jos koskaan puolueorganisaatio todella haastetaan. Hallitustyön ohella puolueen kaikkia tulevaisuuden kannalta tärkeitä toimintoja on kyettävä kehittämään ja pitämään yllä. Hallitustyön käynnistämisen ohella on tärkeää johtaa toista isoa projektia.

Se on KENTÄN KEHITTÄMISEN -projekti. Hallitustyön ohella on muistettava, että tarvitsemme ohjelmallista kehittämistyötä ja resursseja edelleen myös kentälle kohti 2017 kuntavaaleja. Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri haluaa, että kaikkia näitä koko puolueelle tärkeitä elinvoimalinjoja kyetään muuttuneessakin tilanteessa pitämään vireinä.

– – –

Helsingissä 27.5.2015 / Hotelli Presidentti, Auditorio

27.5. Puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa käytiin läpi Sipilän – Soinin – Stubbin hallituksen ohjelman ydinkohdat ja painotukset. Ja päätettiin hallitusohjelman hyväksymisestä sekä hallitukseen osallistumisesta puolueen sääntöjen mukaisesti. Saavutimme tärkeitä osavoittoja mutta jouduimme myös tinkimään tavoitteistamme. Kokonaisuus ei ole lainkaan mustavalkoinen – vaan kykenemme vastaamaan äänestäjiemme äänien kaikuun.

Näistä Pohjois-Savon jäsenistölle tärkeitä painotuksia ovat olleet:

– Kehitysapua leikataan
– Tuulivoiman syöttötariffin tukea leikataan
– Kreikkaan ei hyväksytä uusia tukipakettikokonaisuuksia (aiemmat sitovat hallitusta).
– Kokonaisveroastetta ei nosteta
– Kuntien asemaa ja itsemääräämisoikeutta vahvistetaan ja vapautetaan
– 5 vuoden irtisanomissuoja kunnissa puretaan
– Työperäisen maahanmuuton tarveharkinta säilyy
– EU -politiikkaan kirjaus “kriittisestä, rakentavasta ja uudistavasta Eurooppa-politiikasta”.
– Ulkomaiselle raskaalle rahtiliikenteelle tulee ns. Vinjetti -maksu, joka kompensoidaan suomalaisille rahtioperaattoreille.
– Omaishoidon tukijärjestelmää tuetaan ja kehitetään merkittävästi
– Tiestömme järkyttävän suurta korjausvelkaa aletaan nyt hoitaa

Ja paljon muuta. Tässä ohjelman ydintä. Ohjelma jaetaan ja käydään läpi sekä piirissä että paikallisyhdistystason keskusteluina ja nostetaan esille piirimme keskeisiä huomioita ohjelmasta seuraavissa piirimme kokouksissa.

-puoluevaltuutetut (Sirpa Kulin, Mika Wallius, Risto Simonen), puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen, järjestö- ja piirisihteeri Heimo Konttinen. Käytetty puheenvuoro puoluevaltuuston kokouksessa 23.5.2015 / Risto Simonen.
Kirjoitettu 29.5.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa