Ennusteet Suomen nousulle eivät näytä kovin valoisilta

Ennusteet Suomen nousulle eivät näytä kovin valoisilta

Olen huolestuneena seurannut, miten kansalaisten taloudellinen eriarvoistuminen ja kahtiajakautuminen etenee tämän vaalikauden loppusuoralla kiihtyvää vauhtia. Näyttää siltä, että kurjistuminen jatkuu niillä, joilla ei ole edellytyksiä nostaa tulotasoaan, kuten pieneläkeläisillä ja työnhakijoilla ilman ansiosidonnaisia työttömyyskorvauksia.  Isojen lapsiperheitten kulutus on sitä luokkaa,  että tulot eivät tahdo riittää aina seuraavaan rahapäivään. Sosiaalitoimen luukut käyvät  tiuhaan tahtiin. Rahat ovat tiukalla myös  sosiaalitoimessa, lisääntyvän kurjistumisen seurauksena. Toimeentulotuki odotuttaa  monella liian pitkään.  Kuka elää päiviä ilman perustoimeentuloa ja ravintoa?

 

Jatkuva ruuan hintojen nousu on ollut hurjaa muutamassa vuodessa. Meillä Suomessa on todella kallista elää. Onko kukaan laskenut mihin verottaja ei olisi iskenyt. Ei taida löytyä montakaan esimerkkiä.  Seurattuani niitä todella yhteiskunnan vaatimattomissa olosuhteissa olevien sinnittelyä jokapäiväisestä leivästä, voin vain todeta, että miksi joillakin menee hyvin huonosti. Pienet eläkkeet eivät todellakaan riitä koko kuukaudeksi. On turvauduttava kolmannen sektorin apuun. Miten tähän on tultu?

 
Vertaillen niitä jättipalkkojen ja palkkioiden saamien ihmisten tuloja (esim. valtionyhtiöistä), en voi kuin hämmästellä, voiko yksi ihminen todella ansaita kymmenien tuhansien tulot kuukaudessa?  On sanottu, että jättiyrityksen johtamiseen ja pyörittämiseen tarvitaan erikoisosaamisen taidot.  Eikö todellisuudessa yritykset pyöri niitten ahkerien asiantuntijoiden ja työntekijöiden voimalla ja selkänahalla, jotka antavat kaikkensa yrityksiin. Näin jättiyritykset voivat jakaa osakkailleen osinkoa. Jaettavaa on saatava vaikka irtisanomisilla. Jatkuva työntekijöitten irtisanominen näyttää takaavan mahdollisimman ison osingon sijoittajille.  Irtisanotut voivat joutua elämäntilanteessaan loukkuun, jota he eivät hyvinä päivinä ole hurjimmassa mielikuvituksessakaan voineet arvata.

 
Rahaa näyttää kuitenkin olevan, mutta vallankammareista rahaa  ujutetaan ihan muille sektoreille. Ei suomalaisen työttömyyden ja kurjuuden poistamiseen.  Seuraavat eduskuntavaalit tulevat ratkaisemaan kurjistetaanko edelleen suomalaista pienituloista duunaria, lapsiperheitä, eläkeläisiä ja niitä sinnittelijöitä, jotka itse pk- ja pienyrityksillään pitävät elämää yllä läpi Suomen. Verotuloja ei yrityksissäkään kasva ilman kasvua ja toimeliaisuutta.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja

Pauli Ruotsalainen

 

Kirjoitettu 30.6.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa