Piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen 70-vuotta

 

 Ossi Sandvik luovutti Paulille puolueen standaarin.

Ossi Sandvik luovutti Paulille puolueen standaarin.

 

Pauli Ruotsalainen on maakuntamme mies.  Pauli on syntynyt Siilinjärven Kuuslahdessa ja viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Säyneisten Jyrinlahden kylässä.  Nykyisin Pauli on vahvasti kuopiolainen ja yli puoluerajojen arvostettu poliitikko ja luottamushenkilö.

Pauli Ruotsalainen on toiminut maalaus- ja saneerausalan tehtävissä sekä palkollisena että yrittäjänä yhteensä jo 44 vuotta.  Pauli kouluttautui ensin teollisuuteen ruiskumaalariksi ja sittemmin maalarimestarin ohjauksessa entisöintimaalauksiin.  Pauli tunnetaan myös luonnon ja eläinten ystävänä sekä taidemaalarina, mikä on ollut hänelle harrastuksena myös tasapainottava intohimo.

Paulin poliittinen ura alkoi vahinkovakuutusasiasta,  jonka Veikko Vennamo järjesti kuntoon. Tästä alkaen Pauli on seurannut sekä SMP:n että Perussuomalaisten vaiheita  läheltä niin järjestötehtävissä, kuin kunnallisissa ja muissa moninaisissa luottamustehtävissään.  Pauli on toiminut pitkään Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtajana.

Pauli Ruotsalainen täytti 70 vuotta kirjojen mukaan  5.8.  Paulin syntymäpäiviä juhlistettiin viikonvaihteessa Kuopiossa Petosen Pinarin monitoimitalossa ystävien, sukulaisten ja puoluetovereiden yhteensä jopa 130 juhlijan läsnäollessa.

Paulin lapset olivat järjestäneet Pinarille monipuolisen ja lämminhenkisen juhlatilaisuuden, johon väriä ja sävyjä toivat mm. lapsuudenystävän historiikki,  ”Pekka Puupään ja Justiinan” eukonkanto, retrospektiivinen digikuvaesitys ja juhlaorkesteri, joka loi iloista tunnelmaa mm. vanhalla rautalankamusiikilla. Myös oman perheen lapset ja orkesteri lauloivat ja musisoivat.

Virallisen tervehdyksen Paulin 70-vuotisjuhlaan toi perussuomalaisten edellinen puoluesihteeri Ossi Sandvik, joka kiitospuheen myötä luovutti Paulille puolueen standaarin.  Hienoinen yllätys oli kuitenkin puolueen puheenjohtajan Timo Soinin puhelu.  Timo Soini lähetti Paulille ja juhlaväelle puhelinkaiuttimen välityksellä tervehdyksensä Espoosta.

Pauli Ruotsalaisen 70-vuotisjuhlilla Petosen Pinarilla.

Paulin 70-vuotisjuhlilla Petosen Pinarilla.

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 21.8.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa