Piirin syyskokouksen kuulumiset

Pohjois-Savon piiri koolla Kuopiossa

phyr_16_sampoPohjois-Savon piirin syyskokouksen vieraana puhujana ja puheenjohtajatehtävissä – Sampo Terho.

 

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri kokoontui lauantaina 19.11.2016 piirijärjestön syyskokoukseen Kuopion valtuusto-virastotalolle.

Piirin syyskokous oli nyt monella tapaa merkityksellinen ja historiallinen. Piirikokous käsitteli sääntömääräisten syyskokousasioiden ohella myös piirin puheenjohtajavalintaa, mikä ei tänä vuonna ollutkaan aivan läpihuutojuttu.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin vieraaksi oli kutsuttu kansanedustaja, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja (myös europarlamentaarikon tehtävissä ansioitunut) Sampo Terho.

Sampo Terho tapasi Kuopiossa Pohjois-Savon piirin syyskokouksessa piirijärjestön toimijoita ja jäsenistöä. Sampo Terho piti piirijärjestön syyskokoukselle suunnatun ansiokkaan puheen ja toi puolueen terveiset ja evästykset Pohjois-Savon piirille mm. kuntavaalityön toimeenpanoon liittyen. Sampo Terho osoitti puheellaan kuuluvansa edelleen suomalaisen parlamentaarisen puhujakolleegion eliittiin. Sampo Terho kiinnosti myös Pohjois-Savon mediaväkeä.

Piirin pitkäaikainen, kunniakas puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen oli aiemmin ilmoittanut, että ei voi perhesyistä jatkaa keskeisissä julkisissa luottamustehtävissä kuluvan kauden jälkeen – eikä myöskään ollut asettumassa ehdolle Perussuomalaisten järjestötyön johtoon. Piirin sisällä tapahtuneiden tunnustelujen jälkeen ansioitunut, pitkän linjan perussuomalainen järjestötoimija ja poliitikko Sirpa Kulin Kuopiosta päätti asettua ehdolle piirin puheenjohtajavaaliin. Toiseksi ehdokkaaksi asettui nuorempaa poliittista perussuomalaista sukupolvea edustava siilinjärveläinen Jani Kolehmainen, joka oli jo edellisvuonna ehdolla piirin puheenjohtajavaalissa. Puheenjohtajavaalissa käytiin monipuolinen ja taustoittava kannatuspuheenvuorokeskustelu.

Puheenjohtajavaalissa Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin: Jani Kolehmainen. Syyskokous valitsi myös vuodelle 2017 uuden piirihallituksen. Piirihallituksen kokoonpano julkaistaan erillisenä listauksena piirin sivuston yhteydessä.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri järjesti syyskokouksen yhteyteen myös Kuntavaalien 2017 toimeenpanoon liittyvän järjestöväen ohjeistuksen ja evästyksen.

Pohjois-Savon piiri päätti orientoitua 2017 Kuntavaaleja ja tulevaa kolmen vaalin vaalirypästä kohti yksituumaisena – uunituoreilla eväillä varustettuna. Tavoitteena on edellisiä kuntavaaleja suurempi ehdokasmäärä ja maakunnallinen kasvu historiallisen tärkeässä edessäolevassa kunta- ja maakuntahallinnon uudistuksessa. Perussuomalaiset tavoittelevat tulevissa Kuntavaaleissa selkeää kasvua siirtymäajan kunnallisiin ja ylikunnallisiin luottamushenkilöpaikkoihin. Samalla piiri ennakoi ja otti tavoitteita myös ajatellen tulevia Presidentinvaaleja ja Maakuntavaaleja. Tavoitteina näissä kaikissa selkeä kasvu.

 

phyr_16_1Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri syyskokouksessa lauantaina 19.11.2016 kuulemassa Kuntavaalivoittoon johtavaa agendaa.
Kirjoitettu 17.11.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa