Pohjois-Savolaisten kuuleminen SoTe – ja maakuntauudistuksessa

Pohjois-Savon liiton maakuntavaltuuston Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Valtuustoaloite

Ehdotamme, että tulevan PoSoTen ja Pohjois-Savon maakuntauudistuksen valmistelun ja alkuajan ajaksi perustetaan suorakanava vaikuttamiseen pohjoissavolaisille.

Suoran kanavan kautta pohjoissavolaiset voisivat antaa vinkkejä, huomioita, parannusehdotuksia ja huolenaiheita valmistelijoiden ja päättäjien tietoon.

Työryhmävalmistelu on alueellisen edustuksellisen kautta tapahtuvaa. Suurinman osan valmisteleva työstä tekee viranhaltijat. Päätöksiä tekee maakuntavaltuusto ja maakuntahallitus kuntien edustajien kautta.

Suomen hallitus järjestää lain valmisteluvaiheessa kuulemisia, joihin vastaavat kuntien hallitukset, valtuustot, yhteisöt, kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit jne.

Jotta kansanvalta säilyy PoSoTen ja maakuntauudistuksen aikana esitämme, että Pohjos-Savon liiton sivuille tehdään linkki, jonka kautta voi lähettää kaivattuja huomioita ja parannusehdotuksia. Samoin julkaistaisiin postiosoite, että lähetettävän postikirjeiden kautta voisi osallistua.

Lähetetyt kansalaishuomiot voisi kaikki julkaista reaaliajassa vaikka erillisosiossa Pohjois-Savon liiton sivuilla avoimuuden nimissä.

Kansanvalta ja kuntalaiskuuleminen pitää olla yksi osa PoSoTea ja maakuntauudistuksen valmistelua ja alkuajan toimintaa.

Perussuomalaisten maakuntavaltuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa