Trafi leikkaisi tutkintopaikkakuntia

TRAFIN SUUNNITELMAT LOPETTAISIVAT KULJETTAJATUTKINTOJEN VASTAANOTTAMISEN JUANKOSKEN JA SUONENJOEN KATSASTUSASEMILLA

Me perussuomalaiset vastustamme yhteiskuntaa keskittävää ja maaseutua ja sen toimintaedellytyksiä kuihduttavaa politiikkaa. Esitetyt toimenpiteet ovat puhtaasti keskittävään ideologiaan perustuvia eikä niillä ole mitään säädöspohjaa, ei edes direktiiviohjausta. Lakkautettaviksi esitettävien paikkakuntien tutkintomäärät eivät niinikään ole perusteena lakkauttamisille. Esimerkiksi Juankoskella suoritetaan kaksinkertainen määrä tutkintoja verrattuna vaikkapa Outokumpuun, joka on merkitty säilytettäväksi paikkakunnaksi. Molempien paikkakuntien liikenneympäristö täyttää ne vaatimukset, joita tutkinnoilta yleisesti edellytetään. Juankosken osalta todettakoon lisäksi, että paikkakunnalta löytyy ns. käsittelykoetta varten erillinen käsittelykenttä katsastusaseman läheisyydestä.

Liikenteen turvallisuusvirasto TRAFI aikoo karsia kuljettajatutkintoja vastaanottavien paikkakuntien verkostoa.

Pohjois-Savossa on suunniteltu lakkautettaviksi Juankosken ja Suonenjoen katsastusasemilla tapahtuvat kuljettajatutkinnot. Tämä vaikuttaa voimakkaasti Koillis-Savon ja Sisä-Savon seutukuntien autokoulujen toimintaedellytyksiin, nuorten mahdollisuuksiin suorittaa ajotutkinto kotipaikkakunnillaan sekä lukuisiin maaseudulle tärkeisiin elinkeinoihin, siirtyyhän esimerkiksi traktorikorttitutkintojen vastaanotto pois näiltä seutukunnilta.

Lienee täysin selvää, että suunnitelma toteutuessaan merkitsee myös Juankosken ja Suonenjoen katsastusasemien sulkemista muutaman vuoden sisällä.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri vastustaa jyrkästi liikenteen turvallisuusvirasto Trafin suunnitelmia lakkauttaa kuljettajatutkintojen vastaanottaminen Juankosken ja Suonenjoen katsastusasemilla.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piiri

 

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa