Kreikkaan ei uutta rahaa Suomesta

Kyllä naurattaa tämä perussuomalaisten vastaisten tahojen väittämien onttous ja “tarkoitushakuinenkin tietämättömyys” tosiasioista. Tottakai koko oppositio ja sitä lähellä oleva media syöttää ja ruokkii näitä “katteettomia mielikuvia”.

Suomesta ei ole myönnetty eikä annettu yhtään euroa lisää uutta rahaa Kreikkaan. Kreikan “hätälaina” tulee suoraan EU:n budjettivaroista ns. siltarahoituksena Kreikan akuutin pankkikriisin ylipääsemiseksi. Ja rahat tulevat tähän tarkoitukseen varatuista vuotuisista EU:n määrärahoista, jotka ovat olemassa ilman Kreikan päälläolevaa tilannettakin. Suomesta ei siis tule siltarahoitukseen uutta rahaa senttiäkään. Suomi on ollut EU:ssa jäsenmaksujen osalta nettomaksaja jo pitkään – jo ennen perussuomalaisten hallitusasemaa ja aiemmat hallitukset ovat kiltisti maksaneet muidenkin maiden jäsenmaksuosuuksia. Tästäkin asiasta PS on toistuvasti muistuttanut – mutta kuuroille Six-Pack -korville.

Mitä tulee sitten varsinaiseen bail out eli tukipakettiin, jonka suuruudeksi on arvioitu n. 85 miljardia, niin eihän siitä ole päätetty eikä sovittu. Neuvottelujen jatkamisesta on sovittu. Mutta Kreikalle asetetut ehdot mm. lainsäädännön uudistamiseksi ja verotuksen kiristämiseksi, yksityistämisohjelman läpiviemiseksi – ovat niin tiukat – että kukaan – edes Tsipras itse ei ole uskonut ohjelman ehtojen täyttämiseen. Tukipakettineuvottelujen on arvioitu kestävän pitkälle syksyyn. Ja yhtenä vaihtoehtona pöydälle voi edelleenkin tulla Kreikan väliaikainen ero eurosta.

Ja mitä tulee tähän n. 85 miljardin tukipakettiin, niin, jos sitä käytettäisiin, niin se myönnettäisiin EVM -rahastosta, joka on muodostettu edellisten hallituksiemme aikana. EVM:n on rahastoitu 500 miljardia euroa euromaiden akuuttien talousongelmien hoitamista varten. Paljon puhuttu tukipaketti tulisi siis tästä rahastosta, joka on jo olemassa. Aiempiin tukipaketteihin ovat myöntäneet rahaa aiemmat Vanhasen ja Kataisen/Urpilaisen hallitukset. Perussuomalaiset eivät ole olleet myöntämässä tai siirtämässä Kreikkaan tai vakausrahastoihin senttiäkään uutta rahaa. Itseasiassa ilman perussuomalaisten kriittisempää eurolinjaa hallitus olisi saattanut olla neuvotteluissa “pehmeämpi” ja opposition solidaarinen “falangi” olisi melko varmasti myöntänyt jo Suomesta itkurahaa Tsiprasille.

Hallitusohjelmaan euroalueen talouskriisin hoitamisen ja tukipakettipoliitiikan linjaukset on kirjoitettu yksiselitteisesti:

“Hallitus suhtautuu kielteisesti Suomen vastuiden kasvattamiseen eurokriisin hoidossa. Ensisijainen keino euromaan rahoitusongelmien hoitoon ovat maan kansalliset toimet talouden tervehdyttämiseksi ja julkistalouden vakauttamiseksi. Jos nämä keinot eivät riitä, toissijaisena keinona on sijoittajanvastuun toteuttaminen. Kahdenväliset luotot eivät kuulu hallituksen keinovalikoimaan eurokriisin hoidossa. Mikäli Euroopan vakausmekanismia joudutaan vielä käyttämään, sen tulee tapahtua vain mekanismin nykyisen kapasiteetin ja pääomarakenteen puitteissa. Euroalueen vakauttamistoimia koskevat päätökset hallitus tekee Suomen kansallisen edun näkökulmasta”.

Veroeuroja ei Suomen valtion budjetista laiteta eikä ole laitettu tämän hallituksen aikana senttiäkään mahdollisiin tuleviin Kreikan tukipaketteihin.

Opposition, median, poliittisten trollien ja kansalaiskeskusteluaktivistien taholta tässä asiassa levitetään perätöntä, katteetonta puppua.

Hyvää kesää kaikkien poliittisten puolueiden aktiiveille! Pää kylmänä – Sydän lämpimänä!

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa